-saran Engelli Sporcuları Yetim Bıraktı Antalya ? 21.10.2010 ? İşadamı Sadettin Sar...

ENGELLİ SPORCULARI YETİM BIRAKTI

ANTALYA (A.

ENGELLİ SPORCULARI YETİM BIRAKTI

ANTALYA (A.A) – 21.10.2010 – İşadamı Sadettin Saran, beş yıldır sponsorluğunu üstlendiği Saran Anadolu Yakası Spor Kulübü'nden desteğini çekti.
İşadamı Saadettin Saran'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Saran Holding, 2005 yılında kapanma aşamasına kadar gelen İstanbul Anadolu Yakası Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na sponsor olarak bölgesel ligden, birinci lige, ardından da süper lige yükselmesini sağlamıştı. 2008-2009 sezonunda süper ligde dördüncü olan takım, geçen sezon başarı çizgisini daha da yukarı çekerek ligde ikinciliği yakaladı. Bu yıl mevcut oyuncularıyla anlaşmasını tamamlayan, dışarıdan da iki transfer yapan kulüp antrenmanları başlattı. Oyuncular yeni sezona hazırlanırken, 8 Ekim Cuma günü Saran Holding'den kulübe gönderilen açıklamada, sponsorluktan çekildikleri duyuruldu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan takımın antrenörü Selim Savaş Akarsu, mevcut oyunculara, başka takımlara transfer olmaları için izin verdiklerini, hatta bu konuda yardımcı olduklarını söyledi. Kendisinin takımı bırakmayacağını kaydeden Akarsu, 'Beş yıllık emeğimiz var. Bu meslekten ekmek yiyen bir insan olmama rağmen gitmeyi gönlüm elvermiyor' dedi.
Antrenör Akarsu, sponsorluktan çekildiği için Sadettin Saran'a vefasızlık edemeyeceklerini, ancak kendisi gibi bu meslek sayesinde geçimini sağlayan oyuncuları mağdur etmiş olmaktan dolayı derin bir üzüntü yaşadığını belirtti. Saran'ın desteğini niye çektiğini tam olarak anlayamadıklarını da vurgulayan Akarsu, 'Sponsorluğa başladığında engellilere yardımcı olmak amacını taşıdığı ancak ilerleyen yıllarda bu işin kulüpçülüğe döküldüğü, o nedenle bizden desteğini çekip engelli vatandaşlara başka şekilde destek vereceği gibi bir açıklama yapıldı' diye konuştu.

-İÇ BURKAN MESAJ-

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbolu internet sitesine de yaşananları yazan Akarsu, şu ifadelere yer verdi:
'En büyük mağduriyetimiz, sponsorluktan çekilme kararının, bütün bu çalışmalar başlamadan, hedef konulmadan, transferler yapılmadan önce bize bildirilmemiş olmasıdır. Yaptığımız her transfer, Saran Holding'de bizden sorumlu Zeynep Sünger'in bilgisi dahilinde yapılmıştır.
Şu anda Saran'ın kulübümüze sponsor olduğu günden daha kötü duruma düşmüş bulunuyoruz. Elini taşın altına sokan tüm arkadaşlarımızla sponsor arayışındayız. Umudumuzu kaybetmeden yola devam edeceğiz. Ancak liglere çok az zaman kalması nedeniyle, sponsor firma bulup onay çıkarıp parayı elimize alsak bile bu süreçte ligler başlayacağı için zaten mağdur olan oyuncularımızı bu umutla bekletmek büyük haksızlık olur.
Hepsinden özür diliyorum. Umarım bu sezon da layık oldukları yerlerde oynarlar. Hepsinin oyunculuklarına, karakterlerine kefilim. İstedikleri yerlere transfer olmaları için kulübümüz her türlü kolaylığı gösterecektir. Bu yazıyı yazmamdaki en büyük neden hem camiamızı bilgilendirmek hem de oyuncu arkadaşlarıma transfer imkanı sağlamaktır.'
Akarsu, ayrıca daha önce takımda oynamış eski sporculara da seslenerek hiçbir ücret talep etmeden gelip takımda oynamaları çağrısı yaptı.
Kulüpten yapılan açıklamada da, Saran'ın desteğini çekmesi nedeniyle zor günler yaşandığı belirtilerek, sponsor olmak isteyenler davet edildi.


21.10.2010 10:28:15