'Vergi kaçırarak alın terinizi kirletmediğiniz için tebrik ediyorum'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu dünyanın kaynaklarını çatışmaya, silahlanmaya, kavga etmeye ayırmak gibi bir lüks yok" dedi.

'Vergi kaçırarak alın terinizi kirletmediğiniz için tebrik ediyorum'
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni, Utartu Oteli'nde yapıldı. Bitlis ve Muş valilerinin de katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'ndan sonra kürsüye Van Valisi Münir Karaloğlu çıktı. Verginin önemine değinen Vali Karaloğlu, "Sizinle bu güzel kenti paylaştığımız ve sizleri tanıma fırsatı bulduğumuz için ne mutlu bize. Sizlerle birlikte yeni bir ufka doğru yol aldığımızı görüyor, özellikle geleceğin
sahipleri çocuklarımız adına sevinç, mutluluk ve haz duyuyorum. Vergi kaçırarak alın terinizi kirletmediğiniz için sizleri tebrik ediyor, hepinize bol kazançlar diliyorum" dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Ertuğrul Günay, toplantıya geç geldiği için herkesten özür diledi. Ülkesini en çok sevenin, ona en çok hizmet eden olduğunu ifade eden Bakan Günay, "Dünyanın barışa ihtiyacı var. Arkadaşlar hepimiz bu dünyanın üzerinde yaşıyoruz. Bilim adamları söylüyorlar ki, dünya var olduğundan bu yana ne kadar insan soyu geçmişse bugün aşağı yukarı onlar kadar insan yaşıyor. Bu dünyanın kaynaklarını çatışmaya, silahlanmaya, kavga etmeye ayırmak gibi bir lüks yok. Bu dünyanın eğitime, sağlığa, yatırıma, gelişmeye, altyapıya, kültüre, sanat, yatırıma gibi bir ihtiyacı var. Bunun için de hem ülkemizin hem dünyamızın her şeyden önce barışa ihtiyacı var" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve VATSO Meclis Başkanı Ata Atay tarafından Bakan Günay, Vali Münir Karaloğlu ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya birer plaket verildi.
Bakan Günay, daha sonra vergi rekortmenlerine plaketlerini verdi. Diğer rekortmenlere de sırayla protokol üyeleri tarafından plaketlerinin verilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden gelen sanatçılar tarafından mini bir konser verildi.