Terörist cenazesinde bıçaklanan emniyet müdür yardımcısının tedavisi sürüyor (3)

Mersin'de terörist cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak'ın tedavisi sürerken, d

Mersin'de terörist cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak'ın tedavisi sürerken, darp sonucu yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayun ile taşla yaralanan sivil polis memuru Aydın Şahin'in durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Tunceli'de çıkan çatışmada ölü ele geçirilen terörist Cemal Noyan'ın cenazesi sabah saatlerinde Şevket Sümer Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Güneykent Mezarlığına doğru yola çıkarıldı. Cenazenin peşinde bulunan kalabalık ise zaman zaman teröristbaşı lehine sloganlar attı. Zaman zaman yolu trafiğe kapatan kalabalık Okan Merzeci Bulvarı Selen Kavşağı'na getirildiği sırada sivil polis ekibi kalabalığın arasında kalarak saldırıya uğradı. Saldırı sırasında Mersin Emniyet Müdür Yardımcılarından Hikmet Bulak 3 yerinden bıçakla, Anadolu Atayun darp, sivil polis memurlarından Aydın Şahin ise atılan taşlarla yaralandı.

Bulak ve Atayun Mersin Devlet Hastanesi'ne, polis memuru Şahin ise Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ameliyata alınan Bulak'ın tedavisinin sürdüğü öğrenilirken Atayun ve polis memuru Şahin'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bulak'a kan ihtiyacı olduğunu duyan polisler de Devlet Hastanesi'ne geldi. Polis ekipleri ise eşgalini belirledikleri bıçaklı saldırganı bulmak için çalışma başlattı.

Öte yandan terörist cenazesini toprağa vermek için gelen kalabalık Güneykent Mezarlığı girişine terör örgütü PKK'nın sözde bayrağına astı. Zaman zaman terör örgütü lehine slogan atan kalabalık defin işleminin ardından dağıldı.