SGK primleri kredi kartı ile ödenebilecek

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bağkur kapsamında kendi hesabına çalışan sigortalılar ile isteğe bağlı sigortalılara

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bağkur kapsamında kendi hesabına çalışan sigortalılar ile isteğe bağlı sigortalılara prim ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı.

Bağkur'lu esnaf ve sanatkârların kendi primlerini bankalar aracılığı ile yatırdığını dile getiren Köksal, yeni uygulama ile esnafa prim ödeme kolaylığı getirilerek kredi kartı ile de prim ödeyeceklerinin müjdesini verdi. Köksal, "Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında yapılan protokol ile prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri hususunda 16 banka ile anlaşma sağlanmıştır. Prim ödeme yükümlüleri anlaşma yapılan bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartıyla aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile gerçekleştirebilecekleri gibi ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabilecekler. Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilâtı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımıza prim ödemelerinde kolaylık sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu'na ve banka yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Buna göre, prim ödemelerinin kredi kartıyla yapılabileceği bankalar şunlar: Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, İNG Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Türklandbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, TC Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası.