PKK'lının cenazesinde polis bıçaklandı

Mersin'de bir PKK'lının cenaze töreninde iki emniyet müdür yardımcısı ve bir polis memuru saldırıya uğradı. Sivil memurlardan biri bıçaklanırken ikisi darp edildi. Cenaze törenin ardından yapılan gösteriye ise polis müdahale edince güvenlik güçleriyle polis arasında kovalamaca yaşandı. 8 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de bir PKK'lının cenaze töreninde iki emniyet müdür yardımcısı ve bir polis memuru saldırıya uğradı. Sivil memurlardan biri bıçaklanırken ikisi darp edildi. Cenaze törenin ardından yapılan gösteriye ise polis müdahale edince güvenlik güçleriyle polis arasında kovalamaca yaşandı. 8 kişi gözaltına alındı. Mersin'de 13 Ekim'de Tunceli'de öldürülen terörist Cemil Nayman için cenaze töreni yapıldı. Törene katılan yaklaşık 2 bin kişi cenazeyi Güneykent mezarlığına götürmek üzere yola çıktı. Bu sırada sivil ekipler cenaze için bölgedeydi. Sivil ekiplerin aracı Selen kavşağına gelindiğinde kalabalığın arasında kaldı.

Kalabalıktaki bazı kişiler Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak ile bir polis memuruna saldırdı.

Taş, sopa ve bıçaklı saldırıya uğrayan polisler kendilerini korumaya çalıştı. Ancak Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak bıçakla gögsünden ve bacağından yaralandı. Diğer Müdür Yardımcısı Anadolu Atayurt ile bir polis memuru ise darp edildi.

Cenaze törerinde güvenlik önlemi alan polisler hemen olaya müdahale etti. Polisler, meslektaşlarını saldırganların elinden kurtardı ve Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hayati tehlikesi bulunan Hikmet  Bulak yoğun bakıma alınırken diğer polisler ayakta tedavi edildi.

Olayın ardından ise güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Cenaze sonrası gösteri yapan gruba ise polis müdahale etti. Polisle gruplar arasında kovalamaca yaşandı.

Polis ekipleri kapsamlı olarak yürüttükleri araştırma çalışmaları neticesinde mobese kameralarından da yararlanarak, belirlediği 8 kişiyi gözaltına aldı. Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, İl Emniyet Müdürlüğüne, daha sonra ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.