Yeni Kerbelalar olmasın dedi, gitti

Numan Kurtulmuş, dün SP Genel Başkanlığı'ndan ve SP'den istifa etti. Necmettin Erbakan'ı eleştirerek yeni...


Numan Kurtulmuş, dün SP Genel Başkanlığı'ndan ve SP'den istifa etti. Necmettin Erbakan'ı eleştirerek yeni partide yola devam edeceklerini açıklayan Kurtulmuş, "Biz âlemlerin Rabbinden başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğiz.
Bize komplo kuranlar, uygulayanlar ve malzeme olanlar utansınlar" dedi.  Yeni parti süreciyle Milli Görüş'te 7. parti doğmuş oldu. Kurtulmuş, Ak Parti'den sonra Erbakan'la çatışarak ayrılan ikinci partiyi kurmuş olacak.
Genel merkezin önünde basın açıklaması yaparak SP'den arkadaşlarıyla ayrıldığını açıklayan Kurtulmuş, bunun son değil yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. "Başbakan Numan", "Durma ilerle, millet seninle", "Helal olsun sana helal olsun" sloganlarıyla konuşan Kurtulmuş'un gözleri doldu, sesi titredi. Kurtulmuş'un ayrılma kararını genel merkez önünde dinleyen eşi Sevgi Kurtulmuş ve bazı SP'li kadınlar ağladı.
Yeni Kerbelaların olmaması ve yeni çatışmaların yaşanmaması için kongreye katılmayacağını açıklayan Kurtulmuş, "Genel başkanlıktan ve Saadet Partisi'nden ayrılıyorum" dedi. Yeni partisinin ne olacağını gelecek hafta açıklayacak olan Kurtulmuş, kendilerine parti içinden ve dışından sistematik bir komplo kurulduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Geçtiğimiz hafta içerisinde kayyum atanması bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi ve şöyle devam etti: "Bu yapı içerisinde siyaset yapma imkânı kalmadı. Aldığımız karar bir son değil, yeni bir siyasi hareketin ilk adımıdır. Üç şeyi yapmayacağız: Firavunlaşmayağız, Karunlaşmayacağız, belamlaşmayacağız. Dini siyasete alet etmeyeceğiz."

Fakıbaba da gidiyor
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasıyla ilgili olarak, "Salı günü arkadaşlarımızla toplantı yapacağız ve biz de Saadet Partisi'nden istifa edeceğiz" dedi.

 

Erbakan: Cenab-ı Allah şuur versin
Necmettin Erbakan, Kurtulmuş'un SP Genel Başkanlığı'ndan ve SP'den ayrılmasıyla ilgili olarak, "Allah yollarını açık etsin. Yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Cenab-ı Allah şuur versin, milletimiz için hayırlı kılsın" dedi. 
ANKARA Milliyet