Kızlar sınır dışına, çete adliyeye...

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesindeki koyda Atatürk'ün yatı Savarona'ya yapılan fuhuş baskınında...

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesindeki koyda Atatürk'ün yatı Savarona'ya yapılan fuhuş baskınında gözaltına alınan Rus ve Ukraynalı 9 kadının fuhuş suçundan sınır dışı edilmesine karar verildi. Önceki gün çıkarıldıkları Antalya Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından sosyal hizmet uzmanı ve tercüman eşliğinde 9 saat süreyle sorgulanan ikisinin yaşı 18'den küçük 9 kadın, sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI
Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında fuhuş şebekesinin lideri olduğu iddia edilen Kazak kökenli yabancı işadamı Tevfik Arif'in de bulunduğu ikisi kadın 8 kişi de dün adliyeye sevk edildi. Zanlılar, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından sorguya alındı. "Suç örgütü kurarak fuhuş yaptırmak" ve "insan ticareti yapmak"la suçlanan zanlılarla birlikte, 6 klasör dosya ve bir çuval delil de adliyeye getirildi. Savcılığın, soruşturmayla ilgili nöbetçi mahkemeden gizlilik kararı çıkarttığı bildirildi. Bu kararla, avukatlar dosyadan bilgi ve belge alamayacak. İşadamı Arif'in jandarmada susma hakkını kullandığı belirtildi. Zanlıranı sorgusu sürerken dün Antalya Adliyesi'ne giden Azeri iş adamı Telman İsmailov, Arif'in avukatlarından bilgi aldı. Diğer yandan işadamı Kahraman Sadıkoğlu'nun 49 yıllığına kiraladığı Savarona yatı dün, operasyondan bu yana demirli bulunduğu Göcek'ten İstanbul'a hareket etti. Saat 11.30 sıralarında Çanakkale Boğazı'na giren yatın geçişi ilgiyle izlendi. 12 tayfa ve 21 kişinin bulunduğu yat, dün akşam 20.30 sıralarında İstanbul'a geldi ve Kuruçeşme sahiline demirledi.

'DEVLET GERİ ALSIN'
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ise Savarona'da yaşananlardan dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirterek, yatın devlet mülkiyetinde olması gerektiğini söyledi. Adatepe, Savarona günlerinde Atatürk'ün yanında olduğunu ve birçok anısı bulunduğunu belirtti. Savarona'nın bir kişinin mülkiyetine geçerek elden ele dolaşmasının hoş olmadığını söyleyen Adatepe, "Buna devlet sahip çıkmalıydı. Savarona'nın mülkiyeti devlette olmalı" dedi. Öte yandan, Savarona'ya düzenlenen operasyon sırasında 36 kişilik yatta kapasitesinden fazla yolcu olduğu gerekçesiyle 14 bin TL ceza kesildiği öğrenildi.