Annesinin Ölümünden Sonra Ressam Oldu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Necla Şit (32) annesin ölümünden sonra ressam oldu.

Van'ın Erciş ilçesinde doğan, küçük yaşta ailesi ile birlikte Adapazarı'na yerleşen ve ilk orta öğretimini Adapazarı'nda tamamlayan Necla Şit, canından çok sevdiği annesinin ölümünden sonra acısını içine atmak için 2 yıl halk eğitim merkezine giderek resim çizme dersi aldı. Şit yağlı boya ile manzara ve kendi haylindeki resimleri ve dünyaca ünlü ressam Salvador Dalli'nin ateş dansı resminin aynısını çiziyor.
2006 yılında annesi kansere yakalanıp hayatını kaybettikten sonra üzüntüsünü hafifletmek için fotoğraf makinesi ile resim çekmek isteyen Şit, imkanı olmayınca resim çizme kursu almak için halk eğitim kurslarına yazıldı. 2 yıl boyunca aldığı resim kursları sayesine birbirinden güzel resimler çizmeye başlayan Şit, ölen annesinin acısını resim çizerek dindirmeye çalıştı.
Resim çizmenin farklı bir duygu ve insanın ruhsal durumunu güzelleştirdiğini söyleyen Necla Şit, "Annem kanserden hayatını kaybetti. Çok üzüldüm dikkatimi bir uğraşa vermek istedim fotoğraf makinesi ile resim çekmek çok hoşuma gidiyor fakat istediğim olmadı. Bende halk eğitim merkezinde resim çizme kursuna yazıldım. 2 yıl kurs aldım resim çizme tekniklerini öğrendim. Yağlı boya ile resimler çiziyorum internetten güzel doğa ve figür resimlerine bakarak resim çiziyorum. Televizyonda dünyaca ünlü ressam
Babros'u seyrederdim bana resim çizmeyi o sevdirdi. Salvador Dali'nin resimlerinden olan ateş dansı resmini de çiziyorum. Çok hoşuma giderek hobi olarak resim çiziyorum ruhsal olarak beni çok rahatlatıyor resimleri isteyenlere ücret mukabilinde satıyorum yaptığım resimlerimi bir galeride sergilemek istiyorum" dedi.