Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi İzmir'de yapılacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından ilki 2008 yılında sempozyum olarak düzenlenen Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi'nin ikinc

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından ilki 2008 yılında sempozyum olarak düzenlenen Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi'nin ikincisi, "Akdeniz'de Turizm: Kruvaziyer Turizmi" ve "Akdeniz'de Ticaret" temalarıyla 14 Ekim 2010 Perşembe günü İzmir'de yapılacak.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz ülkelerinin ortak amaçlar etrafında birleşmesinin yolunun son derece açık olduğunu söyledi. Akdeniz'de binlerce yıllık ortak kültür bulunduğunu anlatan Demirtaş, "Güçlü ticari bağlar var, ticaretin kültür taşıyıcı fonksiyonu var. Bu bilinçle ve benzerliklerimizin sağladığı avantajla geleceğimizi ortaklaşa şekillendirmek için ikinci adımı atıyoruz." dedi. İlki 2008 yılında yapılan sempozyuma Akdeniz ülkelerinden oda ve iş konseyi başkanlarıyla yerli ve yabancı akademisyenler katılmıştı. Sempozyumun, iki yılda bir yapılacak düzenli bir kongreye çevrilmesi kararı alınmıştı.