Villa, Raul'un gol rekorunu yakaladı

Euro 2012 elemelerindeki İskoçya maçında bir kez fileleri havalandıran İspanya milli takımının forveti David Villa, 44 golle Raul Gonzalez'e ait olan milli formayla en fazla gol atma rekorunu yakaladı.

Euro 2012 elemelerindeki İskoçya maçında bir kez fileleri havalandıran İspanya milli takımının forveti David Villa, 44 golle Raul Gonzalez'e ait olan milli formayla en fazla gol atma rekorunu yakaladı. Villa, kariyerini Schalke'de sürdüren Real Madrid'in eski yıldızı Raul'un 102 milli maçta 44 gollük rekorunu, 69 maçta yakaladı.

İspanya'nın İskoçya'yı yendiği maçta penaltıdan bir gol atarak rekora ortak olan 28 yaşındaki forvet, "44 gole ulaştığım için çok mutluyum, ama en önemlisi attığım golün galibiyete yaraması oldu. Hedefim 45 gol değil,  daha fazla atmayı umuyorum" dedi.

İspanyol basını da manşetlerinde Villa'yı ve son iki maçta milli formayla yıldızlaşan Fernando Llorente'yi öne çıkartarak, "Villa üzerindeki yükü attı, bundan sonra daha rahat oynayacak", "Villa'nın bayramında aradan Llorente çıkıyor", "Villa, çektiği azaptan penaltı golüyle kurtuldu", "Villa geçmişi geride bırakıyor, Llorente geleceği istiyor" ifadelerini kullandı.