Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sipahioğlu: Triatlon Alanya'nın sporu

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Güneş ve Sipahioğlu, Pazar günü yapılacak

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Güneş ve Sipahioğlu, Pazar günü yapılacak olan 20. Alanya Uluslararası Triatlon Yarışması hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Bu yıl 24 Ekim Pazar günü 20. gerçekleştirilecek olan Alanya Uluslararası Triatlon Yarışması öncesi Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve sporcular Çiğdem Gülgeç, Zülfü Karabulut, Ebru Doğan ile Bahadır Tama, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Federasyon Başkanı Güneş, şu ana kadar 25 ülkeden 337 sporcunun kayıt yaptırdığını belirterek, kayıt işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Triatlonun bir Alanya sporu olduğunu belirten Sipahioğlu ise "Kimse bu sporu bilmezken, 20 yıl önce bu işe başlandı. Bu sporun Alanya ile buluşturan ve adının Alanya ile anılmasını sağlayan o dönemdeki arkadaşlarımıza vefa borcumuz var. Türkiye triatlon sporunu Alanya'dan öğrendi. Bütün herkes bu spor dalını Alanya adına sahiplenmelidir. Yolun bir gün kapalı olması esnafımızı etkilemez. Herkesten anlayış bekliyoruz. Alanya farklı spor organizasyonlarıyla ilgi çeken bir yer haline geldi." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı, Federasyon Başkanı Güneş ve Başkan Sipahioğlu'na yarışın parkur ve güzergahını içeren harita verdi.