Türk Kamu-Sen İl Başkanı Doğruyol: İzmir SHÇEK yıpratılmak isteniyor

Türk Kamu-Sen İl Başkanlığı, İzmir İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Müdürlüğü ile İl Müdürü Zekeriya Ertaş hakkında çıkan olumsuz

Türk Kamu-Sen İl Başkanlığı, İzmir İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Müdürlüğü ile İl Müdürü Zekeriya Ertaş hakkında çıkan olumsuz haberlerle igili bir basın açıklaması yaptı. Türk Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "İzmir SHÇEK ve İl Müdürü Ertaş'ın yıpratılmak istenmekte, sürekli kurum aleyhine yayınlar yapılmaktadır." dedi

İzmir SHÇEK önünde yapılması planlanan ancak yağmur sebebiyle ürk Kamu Sen İl Temsilciliği'ne alınan basın açıklamasında Doğruyol, SHÇEK aleyhine yapılan haberler ve personelinin çalışma zorluklarına da dikkat çekti. Son günlerdeki bazı haberlerin, SHÇEK İl Müdürlüğü yöneticilerini ve çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattığını anlatan Ahmet Doğruyol, bunların soruşturma geçiren birkaç kişinin verdiği yanlı bilgilerle yapıldığını savundu.

Türk Kamu-Sen İl Başkanı Doğruyol, "Kurum yöneticilerinin görüşü alınmadan, bazı sendikaların ve soruşturma geçiren şahısların kaynak olduğu haberlerde rakamsal veriler gerçeği çarpıtmakta olup iddia edildiği gibi kurumun yeniden yapılanması için harcanan para 7 milyon 500 bin değil, kurum yöneticilerinin ifadesiyle 1 milyon 200 bin liradır. İlimizde 2007 yılından beri başarıyla uygulanan çocuk evleri projesiyle kimsesiz çocuklarımız aile ortamına kavuşmuş, ülke çapında yaygınlaştırılmasında da İzmir İl Müdürlüğü öncülük etmiştir. Bir sendikanın şube başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kuruma aktarılan yardım paralarının amaca uygun harcanmadığını ve örtülü ödenek olarak kullanıldığını, kurum müfettişlerince de denetlenmeğini iddia etmiştir. Oysa bu paranın, 'SHÇEK kuruluşlarının hizmetlerinin iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması ve genel giderlerinin karşılanması, bu genel giderlerin faturayla belgelendirilmesi' ibaresinden hareketle 2009 yılında her ay gelen 50 bin liradan 45 bin lirasının 35 işçinin hakedişine ödendiği, kalan 5 bin liranınsa İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarının acil ve önemli ihtiyaçlarında kullanıldığı, ayrıca kurum müfettişleri tarafından da her yıl denetlendiği ifade edilmiştir." şeklinde konuştu.

Çalışanların problemlerine de değinen Ahmet Doğruyol, "SHÇEK çalışanları, zorluklar ve ekonomik açıdan ülkemizdeki en mağdur kesimlerdendir. Siz hiç öksüz ve yetim bir çocuğa annelik, babalık yaptınız mı? Siz hiç huzurevindeki bir yaşlının oğlu, kızı, kardeşi, torunu oldunuz mu? Olamazsınız, çünkü SHÇEK'te çalışmıyorsunuz. Elbette hizmet üreten kurumlarımızda eksik ve kusur olabilir ancak bunları dile getirirken rakamların doğru, haber kaynaklarının da objektif olması gerekir." dedi.

Kimsenin bakmadığı, devletin sahip çıktığı düşkün, muhtaç ve kimsesizlere 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren kurum personelinin bir kısmının korunması, bir kısmınınsa mali ve sosyal haklardan yoksun bırakılmasının iş barışı açısında uygunsuzluk olduğunu belirten Doğruyol, şunları kaydetti: "Kurumun kamuoyunda yıpratılmaması, Türkiye'ye örnek olan projelerinin desteklenmesi ve takdir edilmesi, kuruma ait toplum merkezlerinin yeniden yapılandırılması ve amacına uygun hale getirilmesi, SHÇEK çalışanlarının mali ve sosyal yönden acilen desteklenmesi, çalışma barışının sağlanması için Başbakanlık tazminatına bir düzenleme getirilip herkese hakettiği ücretin verilmesi, yeni bir personel yapılanması ve görev tanımları belirlenmesi, mağdur olan personelin unvanlarının acilen verilmesi, YHS personelinin GİH sınıfına geçmesinin sağlanması, çalışan annelerin kreş hizmetinden yararlandırılması gerekmektedir. Bu konuda somut adımlar atılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız ve mücadelemizi sonuna kadar süreceğiz."