Moğol Heyeti'nden Başkan Ak'a Ziyaret

Ankara'da bulunan Moğolistan'ın Başkenti Ulan Batur'un Bayanzurkh şehri Vali Danışmanı Altansukh Nyamgarjav ve beraberindeki heyet Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye'de yerel yönetim alanındaki uygulamalar konusunda araştırma yapmak üzere bulunduklarını belirten konuk danışman, bu çerçevede Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı ziyaret ederek, bilgi alış verişinde bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Moğolistan'daki yönetim sistemi hakkında da bilgiler veren konuk danışman ziyaretin ardından belediyeyi gezerek birimler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Keçiören Belediyesi olarak dış ilişkilere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Ak, bir çok ülkedeki belediyelerle kardeş şehir olduklarını, bunlardan birinin de Moğolistan'ın Bayan Olgi şehri olduğu kaydetti. Keçiören Belediyesi olarak her türlü bilgi alışverişi ve işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Başkan Ak, konuk heyeti Keçiören'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Ak, ziyaret anısına konuk danışmana Keçiören Belediyesi'nin logosunu ve KEÇMEK'lerde yapılan ebru
tablosunu, konuk danışman da Başkan Ak'a Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu Cengiz Han'ın deri üzerine işlenmiş resmini hediye etti.