MHP Adana Milletvekili Tankut, THY'deki tenkisatı Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Türk Hava Yolları'nda çalışan Adana'da 12, yurt genelinde ise 200 işçinin tenkisatı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Türk Hava Yolları'nda çalışan Adana'da 12, yurt genelinde ise 200 işçinin tenkisatını Meclis gündemine taşıdı.

Tankut, "Bu uygulama, THY'nin kriz dönemlerinde maaşlarından feragatta bulunan işçilerimize karşı yapılmış ihanettir" şeklinde değerlendirdi.

Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, THY'de gerçekleştirilen tenkisatı Meclis'e taşıdı. Adana Havaalanı'nda işten çıkartılan bir grup işçinin tepkisini ilettiği Tankut, "Bir taraftan Türkiye'nin krizden çıktığı, büyüme rekorları kırdığı savunulurken diğer yandan tam da bayram arifesinde yapılan bu tasarruf, sosyal devlet anlayışı ile örtüşmemiştir." tespitini dile getirdi.

Tankut, "Sendika üyesi personelin; çalıştığı işyerinin kısmen veya tamamen kapanması halinde veya işyerinin başka bir işverene devredilmesi halinde, işveren, işçiyi işletmenin başka bir işyeri veya bölümlerinde istihdam eder" şeklindeki sözleşmeyi hatırlattıkta sonra "Bu maddeye ne yazık ki sadık kalınmamıştır. Üstelik, yer hizmetlerinin devredildiği şirket de, yine THY'nın yüzde 50 ortağı bulunduğu, THY Yönetim Kurulu Başkanı'nın yine Yönetim Kurulu Başkanı olduğu,THY'nın bir çok yönetim kurulu üyelerinin de aynı görevini sürdürdüğü TGS firmasıdır. Dolayısıyla işveren kısmen değişmiştir. Yöneticileri ise hemen hemen aynıdır." dedi.

Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, "8 Mayıs 2010 tarihli sözleşmenin imza töreninde THY Genel Müdürü Temel Kotil'in 'Altına attığımız her imza, verdiğimiz her söz bizim namusumuzdur' sözüne rağmen ortada hiçbir söz kalmamıştır. Öte taraftan işten atılan arkadaşlarımızın önemli iddiası dikkate değerdir. Bu tenkisatın aslında, 2011 seçim sürecinde yandaşlara yer açma operasyonu olduğu öne sürülmektedir. Netice itibarıyla, her haliyle kanunsuzluk, adaletsizlik, vicdansızlık olarak kabul gören bu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir." çağrısında bulundu.