Kumköy'deki Yıkıma Yürütmeyi Durdurma Kararı Çıktı

Antalya 2. İdare Mahkemesi, Aksu ilçesine bağlı Kumköy'de Sit alanında bulunan 285 baraka ve restoranın yıkımında durdurma kararı verdi.

Antalya Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 20 Nisan'da yıkım kararı alınan Aksu ilçesine bağlı Kumköy'deki Sit alanında bulunan 285 baraka ve restoranların 15 Ekim'deki yıkımlarında olaylar çıkmıştı. Kumköy Muhtarlığınca Antalya 2. İdare Mahkemesine açılan davada, mahkeme, davacının savunmasını yerine getirebilmesi için 30 gün süre tanınması yönünde karar alarak söz konusu yıkımın durdurulması yönünde karar aldı. Alınan karar doğrultusunda bölgede tespit edilen 280 adet baraka
ve restorandan oluşan kaçak yapının 16 Ekim 2010 tarihinde 257'si yıkılmış kalan 23 yapı ise mahkemenin alacağı nihai karar sonucuna göre yıkımı ertelendi.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Kültür ve Tabiatı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce alınan kararı uyguladıklarını söyledi.
Yıkım çalışmalarının daha önce uygulanan bir karar olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "Aksu Belediyesi olarak bizim görevimiz, devletin bize emretmiş olduğu yasaları ve emri yerine getirmektir. Biz de devletimizin, Turizm Bakanlığımızın, Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'nun kararını uygulamakla yükümlüyüz. Uygulamadığımız takdirde devlet ve yargı bizim hakkımızda yasal işlem başlatır. Ayrıca, burada yapılan yıkımın altında bulunan araziler tamamen devlete aittir. Aksu Belediyesi'ne
ait değildir" dedi.
Başkan Yıldırım, buradaki yıkımın en büyük gayesinin Aksu Ovası'nı, Aksu tarımını sel felaketinden kurtarabilmek için dalga kıran yapma düşüncesi ile yapılan bir çalışma olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Kumköy halkı sonuçta bizim halkımız, bölge halkının mağdur olmasını ilk istemeyecek olan biziz. Fakat yasal olarak sorumluluğumuzdan kaçmamız mümkün değil."