Cumhurbaşkanı Wulff'dan Türk-alman Dostluk Grubu Başkanı Ünal'a Liyakat Nişanı

TBMM Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Ünal, Türk-Alman ilişkilerinin sanıldığından daha sağlam olduğunu belirterek, "Gerçekler üzerinden bu tartışmaları sürdürmeliyiz

TBMM Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Ünal, Türk-Alman ilişkilerinin sanıldığından daha sağlam olduğunu belirterek, "Gerçekler üzerinden bu tartışmaları sürdürmeliyiz. Hoşgörü ve karşılıklı saygı temelinde tartışmaları devam ettirmeliyiz" dedi.
Almanya Büyükelçiliği'nde yapılan bir törenle Almanya Cumhurbaşkanı Cristian Wulff, TBMM Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Prof. Mustafa Ünal'ı Türk- Alman dostluk çalışmalarından dolayı liyakat madalyasıyla ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'de bir yetkili liyakat nişanı vermekten mutluluk duyduğunu belirten Wulff, Ünal'ın Türk-Alman dostluğuna önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Wulff, Mustafa Ünal'ın son yıllarda çok önemli toplantılarda, sorunların tartışılmasına ön ayak olduğunu belirtti.
TBMM Türk-Alman Dostluk Başkanı Mustafa Ünal ise, Cumhurbaşkanı Wulff'un elinden liyakat nişan ödülünü almaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, dostlarına da bu yolda ilerlemelerini sağladıkları için teşekkür ettiği. Ödülü ilişkilerin yoğunluğun göstergesi olarak aldığını belirten Ünal, "Türk Alman ilişkileri sanıldığından daha sağlam ve güçlü, kamuoyunda yaşanan tartışmaların yoğunluğu, sertliği, zaman zaman çelişkili olması nedeniyle de toplumda, medyada duygusal bir tabana oturtulması ilişkilerin
yoğunluğunu insan göz ardı edebiliyor. Gerçekler üzerinden bu tartışmaları sürdürmeliyiz. Hoşgörü ve karşılıklı saygı temelinde tartışmaları devam ettirmeliyiz" dedi.
Bugün üzerinde durulması gereken konuların daha çok üstünde durulması gerektiğini söyleyen Ünal, bu tartışmaların Türkiye içinde geçerli olduğunu belirtti.