Osmancık'ta Eko-turizm İçin Çalışmalar

Çorum'un Osmancık ilçesinde eko-turizm yapılabilecek bölgelerin tespit edilmesi amacıyla inceleme gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında eko-turizm yapılabilecek, doğal güzelliği ile doğa sporlarına elverişli özelliğe sahip olan Zeytin Deresi ve Kunduz ormanlarında incelemelerde bulunuldu.
Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın öncülüğünde düzenlenen geziye Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Yatırım Destek Ofis uzmanı Özgür Yalçın, tarım danışmanları ve Osmancıklı işadamları katıldı.
Geziye Boyabat Barajı suları altında kalacak olan Aşıkbükü köyünden başlandı. Aşıkbükü köyünde vatandaşlarla yapılan toplantının ardından Zeytin Deresi, Kunduz ormanları ve Gölbel Yaylası ve Gölbel gölü çevresinde hayata geçirilebilecek dinlenme tesisleri ile cazibe merkezlerinin neler olabileceği araştırıldı. Geziye katılan heyet, önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı geziler düzenlenerek bölgenin tanıtılması için çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.
Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar gezinin bölgenin eko-turizm için uygun olduğunu açıklayarak, "Bölgede turizm ile ilgili ne yapılabilir düşüncesiyle bu geziyi düzenledik. Bölge için en uygun turizm eko-turizm'dir. Eko-turizm çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı bir seyahattir" dedi.