Okul aile birliği, kaynaşma yemeği düzenledi

Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun okul-aile birliği tarafından kaynaşma ve tanışma yemeği verildi.

Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu Ok

Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun okul-aile birliği tarafından kaynaşma ve tanışma yemeği verildi.

Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu Okul-Aile Birliği'nin Silopi Grand Otel'de verdiği yemeğe Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Uysal, Battal Açıkgöz, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu müdürü Bilal Aksoy, Okul-Aile Birliği başkanı Mehmet Salih Vural, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal, bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Uysal, okulda yeni göreve başlayan öğretmen ve idarecilere başarılar diledi.

Şube Müdürü Sait Uysal'ın konuşmasının ardından söz alan okul müdürü Bilal Aksoy, eğitimde başarıyı arttırmak, birlik ve beraberliğin çalışmalarına yansıması için böyle bir gece düzenlediklerini söyleyerek, yemeğe katılan tüm konuklara teşekkür etti. Birlik ve beraberliğin her alanda devam etmesini dileyen Aksoy, katkılarından dolayı okul aile birliği başkanı M. Salih Vural'a da ayrıca teşekkür etti.

Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal gibi yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Okul Aile Birliği başkanı M. Salih Vural, öğretmenlerin kutsal bir görevi ifa ettiklerini söyledi. En üst sıradaki insanların öğretmenlerin eseri olduğunu ifade eden Vural, "Herkeste emeğiniz vardır. Bu nedenle kıymetiniz büyüktür." dedi.

Peygamberimizin (S.A.S.) 'Dünyayı isteyen ilme sarılsın, ahireti isteyen ilme sarılsın, hem dünyayı ve hem de ahireti isteyen yine ilme sarılsın.' hadisini hatırlatan Vural, İslam dininin ilime teşvik ettiğini vurguladı. Vural, "Siz değerli hocalarımız bu ilmi bizlere vermek için buralardasınız. Birlikte yaşamayı bize öğreten sizlersiniz. Bir arada yaşama sanatını ilk olarak insanlara öğreten sizlersiniz. Siz bunu daha iyi biliyorsunuz." şeklinde konuştu.

Vural son olarak tertipledikleri yemeğe katılarak kendilerini kırmayan tüm davetlilere ve basın mensuplarına teşekkür etti.