"Kurbanlık almak için acele etmeyin"

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, besicilerin ellerindeki hayvanları fiyatların daha da yükselmesini beklemek için piyasaya henüz sürmediği

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, besicilerin ellerindeki hayvanları fiyatların daha da yükselmesini beklemek için piyasaya henüz sürmediğini belirterek yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşlara acele etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Gök, "Stoklardaki hayvanları şu an tüccarlar pazarlamak istemiyor ve bayramın yaklaşmasını bekliyor. Ben fiyatların biraz daha düşebileceğini düşünüyorum.Çok panik yapmanın, fiyat yükseltmenin bir anlamı yok. Çok şımartıcı şekilde fiyatlar verilmemeli, beklemekte fayda var." dedi.

Hayvan pazarlarında satışa sunulan kurbanlıkların fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 ile 40 arasında artış olduğunu ifade eden Gök, "Son 10 aydır canlı hayvan ve et sektöründe ciddi artışlar söz konusu. Bu da normal olarak Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan fiyatlarını da etkiledi. Geçtiğimiz yıl 500 Bin TL olan bir koyun bu yıl 650 Bin TL, geçtiğimiz yıl 2 Bin 500 TL olan bir dana 3 Bin 500- 4Bin TL dolaylarında. Bu da tabi arzın eksik olması, talebin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Tabi ki hükumetimiz her ne kadar canlı hayvan fiyatlarında düşüş olacağını belirtse de bu yaşanmadı. Kurban Bayramı'na kadar neler olur bilemiyoruz ama şu anda görünen geçen seneye göre kurbanlık hayvan fiyatlarında yüzde 30-40 bir artış söz konusu. Stoklardaki hayvanları şu an tüccarlar pazarlamak istemiyor ve bayramın yaklaşmasını bekliyor. Ben fiyatların biraz daha düşebileceğini düşünüyorum.Çok panik yapmanın, fiyat yükseltmenin bir anlamı yok. Çok şımartıcı şekilde fiyatlar verilmemeli, beklemekte fayda var." dedi.