Kadirli'deki Hortum Felaketi

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, hafta sonu yağışın ardından ortaya çıkan hortumda zarar gören Kadirli'nin Durmuşsofular Köyü'nü ziyaret etti.

Kadirli'deki Hortum Felaketi
Beraberinde Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Kadirli Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Kadir Tohumcu ile birlikte Durmuşsofular Köyüne giden Vali Cerrah, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.
Vali Celalettin Cerrah, geçtiğimiz Cuma günü sabah 06.30-07.00 saatleri arasında yaşanan hortum sonrasında Kadirli Kaymakamı Abdulrauf Ulusoy'un bölgede incelemelerde bulunarak kendisine bilgi verdiğini ve İl Afet İşleri Müdürlüğü ile Kızılay'ın gerekli çalışmalarını yaptığını ifade ederek, "Yaşanan hortum sonrasında Kaymakamımız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve Kızılay, gerekli çalışmaları yaptılar. Ben de bugün hasar gören bölgeyi görmek, çalışmaları incelemek ve vatandaşlarımızı dinlemek için köyümüzü ziyaret etmek istedim" dedi.
Hortumun söktüğü ağaçlara bakıldığında oldukça güçlü olduğunu belirten Cerrah, "Bu afet sonrasında 3 evde hasar var ve 5 samanlık da yıkılmış durumda. Sevincimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Devletimiz yaraları saracak güçtedir. Köy halkımıza geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.
Vali Cerrah, daha sonra hortumda hasar gören bölgeleri inceleyerek, ev ve samanlıklarında hasar bulunan köy sakinleri ile görüştü. Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu yineleyen Cerrah, "Evleri hasar gören vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Devletimiz yaraları saracak güçtedir" dedi.