AK Parti Giresun Milletvekili Sönmez: Biz insanların siyasi görüşüyle değil ürettiği hizmetle ilgileniyoruz

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı'ya yönelik siyasi baskı yaptığı yönündeki iddiaların asılsız o

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, MHP Doğankent İlçe Başkanı İsmail Tarı'ya yönelik siyasi baskı yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum'un kendisini Doğankent ilçe başkanı İsmail Tarı'ya siyasi baskı yapmakla suçladığını, basında da bu yönde haberlerin yeraldığını söyledi. Söz konusu haberlerin asılsız, yorumların ise kasıtlı ve haddini aşar nitelikte olduğunu kaydeden Sönmez, bu duruma tepki gösterdi.

Hacı Hasan Sönmez, 12 Eylül tarihinde yapılan referandum öncesi Doğankent ilçesinde ziyaretlerde bulunduğunu, bu ziyaretler sırasında telefon arızalarından yoğun şekilde şikayet aldığını vurguladı.

MHP Doğankent ilçe Başkanı İsmail Tarı'ya yönelik herhangi bir siyasi baskısının olmadığını iddia eden Sönmez, "22 Temmuz 2007'de milletvekili seçildim. İsmail Tarı bu seçimde ve daha sonra 21 Ekim 2007'de yapılan referandumda, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerinde ve son olarak 12 Eylül 2010'da yapılan referandumda MHP ilçe başkanı olarak yoğun bir şekilde kendi partisi için çalışmıştır. İsmail Tarı'yı siyaset yaptığı için görevden almak isteseydim 22 Temmuz 2007'den beri beklemezdim. Biz insanların siyasi görüşü ile değil ürettiği hizmet ile ilgileniyoruz. Vatandaşımızın hizmete ilişkin şikayetlerine kulak tıkamamız düşünülemez. Milletvekili olarak bu benim görevimdir. Siyasal Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Milli Güvenlik Akademisi mezunu olup, memurluktan müsteşarlığa kadar 30 yıl kamu hizmetinde bulunmuş, TBMM'nin Birinci Hukuk Müşavirliğini yapmış, son olarak Yasamadan Sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı yapmış özgeçmişe sahip bir milletvekili olarak, hukukçuluğumu ve milletvekilliğimi sorgulamak kimsenin haddine değildir. Bu gibi haber ve yorumlar gerçeği araştırmadan yazılmış, basın ahlakına sığmayan, kasıtlı olarak üretilmiş cehalet ürünleridir. Bunun benzerlerini Giresun'umuz için yaptığım çok önemli çalışmalara ilişkin haber ve yorumlarda daha önce de gördük. Bu tür haber ve yorumlar Giresun halkımıza hizmetten bizi alıkoyamayacaktır." diye konuştu.