Vezirköprü 110 yataklı öğrenci pansiyonuna kavuştu

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Vezirköprü Özel Eğitim AŞ tarafından yaptırılan ve özellikle orta ve yükseköğretim öğrencilerinin barınma sorununu çözm

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Vezirköprü Özel Eğitim AŞ tarafından yaptırılan ve özellikle orta ve yükseköğretim öğrencilerinin barınma sorununu çözmeyi amaçlayan Şengül Pansiyonu yapılan törenle hizmete girdi.

Modern görüntüsü, lüks oteller gibi donanımıyla hemen dikkati çeken pansiyon 110 kişilik kapasitesiyle de ilçeye gelen yükseköğretim öğrencilerinin en önemli ihtiyacı olan barınma sorunununa da çözüm olacak. Eğitim alanındaki yatırımları ile dikkat çeken Vezirköprü Özel Eğitim AŞ adına açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu üyesi Hüseyin Cangi, "Amacımız ticari yatırımdan ziyade başka yerlerden, gurbete okumaya gelen ve barınma sorunu çeken öğrencilere aile sıcaklığında bir ortam hazırlamaktır." dedi.

Şirket bünyesinde bulunan Vezirköprü Sakarya Dersanesi müdürü Sedat Ataş da, "Ailelerin artık benim çocuğum yanımda kalsın düşüncesinden vazgeçtiğini ve çocuklarının eğitimi için her türlü zorluğa katlandığını belirterek üç kıtada at koşturan bir ecdadın torunları olarak eğitim bizim milletimizin işidir. Dünyada dört bir kıtada eğitim veren bu milletin çocuklarıdır. Gelecekte de bu işlerin devam edebilmesi için gelecek neslin iyi yetiştirilebilmesi için asıl amacı eğitime destek ve hizmet olan bu müessesenin açılışını yapmaktan onur duyuyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa katılan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise açılışta bulunmaktan büyük onur duyduğunu bu tarz müesseselerin Vezirköprü için büyük kazanımlar olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından dualarla pansiyonun açılışı gerçekleştirildi.