Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Alpaslan: Bu seneki kurban etlerinin yarısı Pakistan'a

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Alpaslan, İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi. Kurban fiyatlarının artmasının bağışları olumsuz etkilemey

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Alpaslan, İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi. Kurban fiyatlarının artmasının bağışları olumsuz etkilemeyeceğini belirten Fecri Alparslan, geçen sene 40 binin üzerinde vekalet aldıklarını, bu senede artacağını düşünerek 7-8 bin büyükbaş bağlantısı yaptıklarını söyledi. Bu sene 50-60 bin kişilik bağlantı yaptıklarını açıklayan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan, "Bu seneki kurban etlerinin yarısı Pakistan'a gidecek." dedi.

İzmir'de Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan ve İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer ile birlikte Mövenpick Otel'de kurban bağışları ve Pakistan'a yapılan yardım kampanyasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin hastalığı nedeniyle, daha önce duyurulmasına rağmen toplantıya katılamadığını belirten Alpaslan, Kızılay'ın son 5 yılda 58 ülkede çeşitli hizmetlerde bulunduğunu, son olarak Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle bu ülkeye 12 tren seferi yapıldığını açıkladı. Yardımsever Türk halkının bağışladığı giyim ve gıda maddelerinden oluşan 9 bin 50 tonluk yardımı 12 tren seferiyle, 355 TIR ve 8 kargo uçağıyla Pakistan'a ulaştırdıklarını açıklayan Alpaslan, toplam 50 milyon dolarlık yardımın Türk Kızılayı eliyle Pakistan'a ulaştırıldığını, burada kalıcı yardımların yapılacağını kaydetti.

Bu seneki kurban bağışlarıyla ilgili de bilgi veren Alpaslan, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile yedi kurban hisselik 7-8 bin civarındaki büyükbaş hayvan için protokol imzaladıklarını, 4 veya 5 kombinada kesimlerin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Alpaslan, dişi, genç ve küçükbaş kesim yapmadıklarının altın çizerek kesilenlerin konserve haline getirileceğini bu yıl etin yarısının Pakistan'a gönderileceğini ifade etti. Alpaslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Vekaleti alınacak her bir hisseden elde edilecek kurban etinin yarısı 'kardeş payı' olarak dost ve kardeş ülke Pakistan'daki afetzedelere ulaştırılacak. Noter huzurunda kesilecek kurbanlar 800 gramlık konserveler ile dağıtılacak. Vatandaşlar 410 lira bedelindeki kurban bağışı için 168 Kızılay çağrı ve bağış hattından, internet adresinden, bankaların ortak Kızılay bağış hesabından veya Kızılay şubelerinden bağışta bulunabilirler. Dileyen bağışçılar için kredi kartına dört taksit imkanı sağlanmıştır."