Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde oy verme işlemi devam ediyor

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) üye seçmek için gerçekleştirilen seçim için Sultanahmet Adliyesi'nde oy verme işlemi devam ediyor. İstanbul

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) üye seçmek için gerçekleştirilen seçim için Sultanahmet Adliyesi'nde oy verme işlemi devam ediyor. İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan Aydın, adliye önünde bekleyen gazetecilere seçimler hakkında bilgi verdi. İstanbul'da yapılan Avrasya Maratonu nedeniyle trafik sorunu yaşandığını ancak hakim ve savcıların valilik ve emniyet müdürlüğünün aldığı tedbirler sonucu seçim yerlerine ulaşmada sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'nde oy verme işlemleri devam ediyor. Toplam 7 sandıkta oy veren hakim ve savcılar sorunsuz şekilde oy kullanmaya devam ediyor. Seçimle ilgili bilgi veren Ahmet İlhan Aydın, "İstanbulumuz 3 seçim bölgesine ayrılmıştır. İstanbul'da görevli hakim ve Cumhuriyet savcılarıdır. Toplam seçmen sayımız adli ve idari yargıda ayrı ayrıdır. Adli yargıda bin 560, idari yargıda 138'dir. Birinci bölge Kadıköy seçim bölgesidir ve 461 seçmenimiz vardır. Sandık sayısı 5 adettir. İkinci seçim bölgesi Sultanahmet Adliyesi'dir seçmen sayısı 627, sandık sayısı 7 adettir. İdari yargıda 138'dir ve 2 sandık vardır. Normal bir şekilde seçmenler oylarını serbest iradeleri ile kullanmaktadır. Bugün bir zorluk söz konusuydu. Valilik ve emniyet müdürlüğümüzün sayesinde koşu nedeniyle seçim mahalline hakim ve savcıların ulaşması konusunda bir takım sıkıntılar aşılmıştır. Hakim ve savcı arkadaşlarımız İstanbul'un neresinde olursa olsunlar güvenlik tedbirleri ile kullanmaktadırlar. Bu seçim için oy kullanmamanın bir cezai müeyyidesi yoktur." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bazı hakim ve savcılar ise bu tür seçimlerin yargı içinde kamplaşmaya neden olabileceğini belirterek seçim şeklini eleştirdi.