Sabit Araç Muayene İstasyonu İçin Düğmeye Basıldı

Pozantı Kaymakamı Bülent Karacan Pozantı'daki araçların muayenesi için ayda bir defa gelen seyyar muayene istasyonunun Pozantı'nın ihtiyacını karşılamadığını belirtti.

Sabit Araç Muayene İstasyonu İçin Düğmeye Basıldı
Pozantı Kaymakam Bülent Karacan'ı ziyaret eden Tüvturk Yüreğir Muayene İstasyonu Müdürü Makine Mühendisi Aykut Akçalı araç muayenesi sıkıntılarını görüştüler. Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında uluslararası standartlarda hizmet vermeyi planlayan Tüvturk araç muayene istasyonlarının halkın en iyi şekilde yararlanmasına olanak sağlaması gerektiğini belirten Kaymakam Karacan, Pozantı'da ayda bir defa gelen ve günde 32 aracın muayene edilebildiği seyyar istasyonun Pozantı'nın ihtiyacını gidermediğini, ayrıca Lpg sızdırmazlık raporunun ve eksoz muayenesinin Pozantı'da yapılamamasından dolayı araç sahiplerinin Adana'ya veya en yakın il veya ilçeye gitmek zorunda olduğunu belirterek ilgili birimlerle görüşerek mağduriyetin giderilmeye çalışılacağını belirtti. Pozantı'dan günde 15 bin aracın geçtiğini belirten Kaymakam Karacan, sabit bir muayene istasyonunun Pozantı'nın haricinde yoldan geçen yüzlerce binlerce aracın da mağduriyetini gidereceğini açıkladı.
Konuyla ilgili çalışma başlatacaklarını belirten Tüvturk Yüreğir Muayene İstasyonu Müdürü Aykut Akçalı durumu Ulaştırma Bakanlığına rapor edeceklerini belirterek 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Pozantı'ya ayda bir defa gelen seyyar muayene istasyonun ikiye çıkarılacağını, ayrıca Kamışlı köyünde de muayene yapılarak çiftçi vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.