'Manavgat Güneşi'nin Ardından 'Irmak' Geliyor

Manavgat Kaymakamlığı tarafından yetim ve parçalanmış ailelerin çocuklarının bakımı için açılan 'Manavgat Güneşi' isimli evin ardından 'Irmak' ismi verilen ikinci evin de hizmete gireceği bildirildi.

'Manavgat Güneşi'nin Ardından 'Irmak' Geliyor
Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünün Türkiye'de son iki yıldan bu yana uygulamaya koyduğu proye göre, yetim yada parçalanmış ailelerin çocuklarının çocuk evleri adı verilen bu yerlerde barındırıldığını belirtti. Türkoğlu, "Sosyal Hizmetler'e bağlı kalarak, kaymakamlıklar, dernekler, kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek temin edilen evlerde en az lise mezunu özellikle Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının görev alacağı bir proje. Manavgat'ta 4 ay önce 'Manavgat Güneşi' adı altında bir ev açtık. 9-12 yaş gurubunda 6 çocuğumuz bizim gözetimimizde eğitilmekteydi. Manavgatlı vatandaşların katkıları ile ikinci evi de kurduk. Sosyal Hizmetler Ggenel Müdürlüğünden onay geldi. 'Irmak' adını verdiğimiz ikinci evimiz de önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek" diye konuştu.
Çocukların ihtiyaçlarını karşılamakta vatandaşların duyarlılıklarının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, "Yardımlar için Sosyal Hizmetler Vakfı adına açılacak olan bir hesapta bağışların toplanmasına karar verildi. Burada toplanan bağışların çocuk evlerinde yaşayan çocuklarımızın her türlü ihtiyacının karşılanmasında kullanılması uygun görüldü. Manavgatlı vatandaşlar çocuk evlerine katkıda bulunmak istedikleri zaman, Kaymakamlığa başvurarak orada ihtiyaç duyulan malzemeleri hibe edebilecekleri gibi, onlara yapmak istedikleri maddi yardımları da Sosyal Hizmetler Vakfı hesabına yatırarak kaymakamlık nezaretinde harcanmasına katkıda bulunabilecekler" dedi.