Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, hastanenin devrini onayladı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantısının sonuncusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediy

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantısının sonuncusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, 58 madde görüşülürken, Belediye Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devri ile 4., 5. Etap Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde hak sahibi olan 1073 kişiye talep etmeleri durumunda Dikmen Vadisi 3. Etapta inşa edilen 93 adet 100 metrekarelik konutların tahsis edilmesi karara bağlandı. Başkan Gökçek, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin de Meclis'e bilgi verdi.

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Belediye Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devri karara bağlandı. Hastanenin devir gerekçesine ilişkin bilgi veren Gökçek, sağlık alanında yapılan iyileştirmeler ile Aile Hekimliği uygulamasının başlamasıyla birlikte hastaneye olan ihtiyacın da ortadan kalktığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim doktorlarımız hiçbir zaman Sağlık Bakanlığı doktorları kadar ücret almadı. Bu nedenle bizim hastanemiz cazip değil. Eğer bizim hastane belediye şirketi tarafından işletilseydi, kalite yükselmek mümkün olurdu. Ama şu an bu koşullarda cazip değil. Hastane başka bir yere geçmek isteyenlerin ve şehrin dışından Ankara'ya gelmek için basamak olarak kullandığı bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca masrafları da bizim için büyük bir yük olmuştur." dedi.

Konuşmaların ardından, Belediye Hastanesi ve personeli Ankara'da kalmak şartıyla Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin protokolün yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

4 ve 5. ETAP DİKMEN VADİSİ HAK SAHİPLERİNE 3. ETAPTAN EV VERİLECEK

Gündemin bir diğer önemli maddesi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi'nde bulunan hak sahipleri için oldu. 4 ve 5. Etap Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde 1073 hak sahibine, talepte bulunmaları durumunda Dikmen Vadisi 3. Etapta bulunan 93 adet 100 metrekare büyüklüğündeki konutlardan noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile tahsis edilebilecek. Bu konuya ilişkin oylamada oy çokluğu ile karara bağlandı.

"OTO GALERİLERİ ŞEHRİN 30 KİLOMETRE DIŞINA TAŞINACAK"

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son gününde oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin de Meclis'i bilgilendiren Başkan Gökçek, Ankara'da İçişleri Bakanı'nın en hassas olduğunu konulardan birinin kent içinde bulunan oto galerinin kent dışına taşınması konusu olduğunu hatırlattı. Gökçek, şunları söyledi: "Bu bağlamda Gölbaşı'nda 15 yıldan beri kamulaştırılan bir alan bulunmaktadır. Şehrin içinde artık 2. el oto satışları yapılmayacak. Bazı 1. el satış yapan oto galerileri de aynı markadan 2. el araba satışları yapmaktadırlar. Buna da izin vermeyeceğiz. Bu durum büyük haksızlık yaratmaktadır."