Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Ve Planlama İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Sivas İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Vali Yardımcısı İsmail Koşum'un başkanlığında yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Ve Planlama İşbirliği Toplantısı Yapıldı
Ticaret Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda ilgili kurum müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İsmail Koşum, "Hayatımızın her kademesinde eğitim var. Eğitim faaliyetlerini yürüten Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir takım uzmanlaşmış kurumları var. Halk Eğitim Merkezleri de bunlardan biridir. Genelde mesleki bazı formasyonlar vermenin yanında, topluma değişik eğitim takviyesi yapan bir kurumdur. Bu toplantıda, ilimizde faaliyet gösteren kurumların bizden açılmasını istedikleri kurslar ve Halk Eğitim Merkezi'nin çalışma faaliyetleri ile ilgili görüş alış verişinde bulunacağız" dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık tarafından verilen sunumda, yaygın eğitimin amacı, Sivas'ta yaygın eğitim alanında yapılan çalışmalar, hayat boyu öğrenme çalışmaları, Sivas'ta açılması planlanan kurslar hakkında çeşitli bilgiler verildi.
2009 - 2010 eğitim öğretim yılında merkez ve ilçelerde toplam bin 296 kurs düzenlendiğini ve 17 bin 662 kursiyerin eğitim aldığını belirten Erbıyık, Ulaş Halk Eğitim Merkezi tarafından 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında düzenlenmek üzere planlanan 'Şippo' kursunun ülkede ilk defa Sivas'ın Ulaş ilçesi Hacımirza köyündeki vatandaşlara meslek kazandırmak amacı ile on kişiye öğretildiğini söyledi. Merkez Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapan kurumlar ve açılan kursların tanıtıldığı sunumda, toplam 122 kursun açıldığı ve bu kurslarda 2 bin 589 kursiyerin eğitim aldığı ifade edildi.
Sunumun ardında, kurumlar arasında yapılacak işbirliği çerçevesinde ihtiyaç duyulan kursların belirlenmesi ve bu kurslarla ilgili esasların görüşülmesine geçildi. Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslara ilaveten çeşitli kursların açılması teklif edildi.