Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı:

Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe yapılacak zam tartışmalarıyla ilgili olarak, "Ekmeğe 30 aydan bu yana bir artış olmadığını fiyat değişikliğinin zorunlu olduğunu ifade ettim, ancak sözlerim TESK Başkanı tarafından çarpıtılmıştır" dedi

Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe yapılacak zam tartışmalarıyla ilgili olarak, "Ekmeğe 30 aydan bu yana bir artış olmadığını fiyat değişikliğinin zorunlu olduğunu ifade ettim, ancak sözlerim TESK Başkanı tarafından çarpıtılmıştır" dedi.
Fırıncılar Odası Başkanı Balcı, son günlerde tartışma yaratan ekmeğe zam yapılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Balcı, son günlerde ekmeğe yapılacak zamla ilgili gündem oluşturulmasının doğru olmadığını belirterek, "Yetki kargaşasının nereden çıktığını anlamıyorum" dedi.
Balcı, 30 aydan bu yana ekmek fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirterek, "Basın toplantısında odalara genelge gönderdiğimizi söyledim. Odalara verilen fiyat Türkiye'de uygulanan fiyattır. Bir değişiklik yapılmadığı için zorunlu demiştim. Biz federasyon olarak İstanbul ve Ankara'da uygulanan fiyatı diğer illerde de uygulanmasını istedik" diye konuştu.
Bir gazetecinin, 'Sanayi Bakanı Ergün, 'Zam ile ilgili 'uyarıyorum' sözü sizce bir tehdit mi?' sorusuna Balcı, "Sayın Bakan'ın açıklamasını bir tehdit olarak görmüyorum. Bugüne kadar olan uygulama böyleydi. Asıl bu zam konusu TESK Başkanı tarafından çarpıtılmıştır. Hiçbir ilin fiyatını biz belirlemedik. Bu fiyat 2 yıldan bu yana uygulanan fiyattır. Ben bu zam konusunun bu kadar kamuoyunu yanlış bilgilendirileceğini hesap etmemiştim" dedi.
Ekmeğe yapılacak zammın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Balcı, bu fiyatı İstanbul'un iki yıldan bu yana uyguladığını anlatarak, Trabzon, Kastamonu, Sakarya'nın bu fiyattan vatandaşa ekmek sattığını ifade etti. Ankara'da ekmeğe bir zam yapılmasının söz konusu olmadığını dile getiren Balcı, Ankara'daki rakamın İstanbul'da söylenen rakam uyguladıklarını söyledi. Bir gazetecinin, 'Ekmekten ne kadar karınız var?' yönündeki soruya Balcı, İstanbul ve Ankara'da yüzde 10 kar yaptıklarını ifade etti.