Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: İllere verilecek fiyat konusunda talebimiz yoktur

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek zammı konusunda illere verilecek fiyat konusunda talepleri olmadığını söyledi. Balcı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek zammı konusunda illere verilecek fiyat konusunda talepleri olmadığını söyledi. Balcı, ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Balcı, ekmek zammını açıkladığı basın toplantısının ardından oluşan kaosla ilgili açıklamalar yaptı. İstanbul dışındaki illerde fiyat değişikliğinin zorunlu olduğunu kaydeden Balcı, ekmekte kilogram fiyatlarının 2,85 liradan fazla olmaması kaydıyla odalara genelge yayımladıklarını ve odaların da ilgili esnaf kuruluşlarına bu doğrultuda müracaat etmeleri gerektiğini belirtiklerini söyledi. Bu sürecin de yıl sonuna kadar gerçekleşebileceğini ifade ettiğini belirten Balcı, bugün ifade edilen azami fiyatın, zaten 2 yıldır İstanbul'da uygulanan fiyat olduğunu aktardı.

Ekmekte fiyat belirleme yetkisinin sorulması üzerine Balcı, fiyat belirleme yetkisinin ilgili odalarda olduğunu, kendilerinin de bunun dışında bir şey söylemediklerini ifade etti. Balcı, konunun TESK Genel Başkanı tarafından çarpıtıldığını iddia etti.

Ekmeğin bir tarifesinin bulunduğuna ve bütün esnafın bu tarifeler çerçevesinde kendi fiyatını belirleyebildiğine işaret eden Balcı, bugün Ankara'da rekabetten dolayı 50-60 kuruşa bile ekmek satıldığını söyledi. Bu rekabetten dolayı esnafın bir karının bulunmadığını anlatan Balcı, ''Bu fiyata ekmek satılması kaliteyi de bozacaktır. Temel gıda olan ekmeğin, fiyatının uygun olmasının yanı sıra sağlıklı ve hijyen ortamlarda üretilmesi de önemlidir.'' diye konuştu.