Düzce Milli Eğitim'den Koordinasyon Toplantısı

Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Eğitimin sadece çocukla sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizerek "Okul yöneticileri ve öğretmenler çağa ayak uydurmalı" dedi.

Düzce Milli Eğitim'den Koordinasyon Toplantısı
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik Konferans Salonunda düzenlenen koordinasyon toplantısın Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile Düzce'de bulunan tüm okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitimi Müdürü Yusuf Sezer eğitim yönetiminin zor bir iş olduğunu ifade ederek "20 Eylül'de maratona başladık. Öncelikli dileğim sağlıklı, huzurlu, kazasız, belasız bir eğitim yılı geçirmek. Bu geminin kaptanları biziz. Bu gemiyi karaya ulaştıracak olan da biziz. Bizim işimiz sıkıntılar ile boğuşmak.Eğitim yöneticiliği zor bir iştir. Çünkü siz sadece çocuklarla meşgul olmuyorsunuz. Onların aileleri ve yakınları ile de irtibat kurmak zorundasınız. Onların sıkıntıları da sizin sıkıntılarınız olacaktır. Öğrenci okula üzgün, bezgin geldiyse ve biz neden diye sormadıysak görevimizi hakkıyla yerine getiremiyoruz demektir. Dertleri ile dertleneceğiz, halleri ile halleneceğiz. Biz toplumda en zor ve en mutlu işi yapıyoruz" dedi.
Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, ise çağa ayak uydurmayan okul müdürlerinin eğitim yönetiminde mutlaka sınıfta kalacağını belirterek "Amacımız çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. İnsanla uğraşıyoruz. Bazı okullarımızın nüfusu çok kalabalık. Hepsinin kendisine göre sıkıntısı olabilir. Öğrencilerimizi yetiştirirken kendimizi de unutmamamız lazım. Kendimizi eğitmezsek ve çağa ayak uydurmazsak sınıfta kalırız. Bunun için okul müdürlerimizin öğretmenlerimize yönelik eğitim çalışmalarını sürdürmemiz lazım. Ben bir araştırma yaptım öğrencilerin zamanının yüzde 18'i okulda, yüzde 82'si ise evde ailesinin yanında geçiyor. Öğretmen, öğrenci ve veli uyumunu sağlayabilirsek başarılı oluruz. Devletimiz öğrencilerin yetiştirilmesi için her türlü gelişmeyi sağlamakta. Yöneticilerin çocukları evden okula kadar takip etmesi gerekir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.