Yardım Çeki Kaymakam Karahan'a Teslim Edildi

Türk Hava Kurumu (THK) Korkuteli Şubesi, yardım gelirlerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı payına düşen kısmını, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan'a teslim etti.

Yardım Çeki Kaymakam Karahan'a Teslim Edildi
Türk Hava Kurumu (THK) Korkuteli Şube Başkanı Mehmet Karaca, Türk Hava Kurumu'nun halktan aldığını halka veren bir kurum olduğunu hatırlatarak, THK fitre ve zekat gelirlerinin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 40'ının THK ve yüzde 10'unun da Çocuk Esirgeme Kurumu, Kızılay ve Diyanet arasında pay edildiğini vurguladı. Karaca, "2010 yılı fitre ve zekatlarından toplanan 12 bin 495 lira 59 kuruşluk yardımın yüzde ellisi olan 6 bin 247 lira 80 kuruşluk kısmını Kaymakam Erkan Karahan'a teslim ediyoruz" diye konuştu
Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ise THK Kurumu'nun elde ettiği gelirin yine Korkuteli'li vatandaşlara sosyal yardım olarak döneceğini belirterek, "Türk Hava Kurumu (THK), Ulu Önderimizin kurduğu, Türk gençliği için son derece önemli olan bir kurumumuzdur. Türkiye'mizin en önemli kurumlarından biri olan THK, havacılık sektörünün gelişmesi açısından son derece önemli görevler ifa eden bir kurumdur ve gerçek sahibi vatandaşlardır. Tüm vatandaşların kuruma sahip çıkması gerekiyor. Verebilecekleri çeşitli hayırlar ve çeşitli aktivitelere katılarak, teşkilatı ayakta tutma ve geliştirmeye çaba göstermelidirler" dedi.