"Yabancıya mülk edinme hakkı veren yasa Mersin'i de kalkındıracak"

Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Ortadoğu ülkelerine, Türkiye'de mülk edinme hakkı tanıyan yasasının çıkmasının Mersin'e haya

Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Ortadoğu ülkelerine, Türkiye'de mülk edinme hakkı tanıyan yasasının çıkmasının Mersin'e hayat kazandıracağını belirtti. Ekinci, yasanın çıkması ile Mersin'in pilot bölge olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili bakanlık nezdinde görüşmeler yaptıklarını anlatan Ekinci, "Onlar gündeme alacaklarını söyledi. Şu anda bölge seçiliyor. Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep gerekirse Kahramanmaraş gündemde. Yasa çıktığı zaman Suriye ve Kuzey Irak'taki insanlar buralarda iş yeri ve mesken satın alabilecek. Bunun Mersin'de olabilmesi yüksek bir ihtimal. Olursa Mersin'deki fiyatlarda ciddi bir artış olur. Mersin ekonomisi çok canlanır." ifadesini kullandı.

Mersin'in konut fiyatları bakımından en yakın Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya ile mukayese edildiğinde yüzde 40'a yakın daha ucuz olduğuna dikkat çeken Ekinci, buna rağmen kalite anlamında yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun Mersin'de yapılaşmanın çok olmasından değil, alıcı kitlenin azlığından kaynaklandığını ifade eden Ekinci şöyle devam etti:

"Mersin biraz daha emekli şehri. Çok fazla dışarıdan da göç almıyor. Konut müşterisi olmadığı için fiyatlar düşük. Arsa maliyetleri her ne kadar son günlerde biraz yükseldi ise de diğer illere göre arsa da fazla buralarda. Bu da fiyatları etkiliyor. Bu nedenle Ortadoğu projesi hayata geçtiği takdirde ciddi anlamda Mersin'e hayat kazandıracak."

Ekinci, Seyhan-Kazanlı Turizm Bölgesi projesi ile ilgili yeni yapılacak Çukurova Havaalanı projesinin sahil kesiminin önünü biraz açarken, şehir merkezi ve Kuzey Mersin tabir edilen yerlerde Ortadoğu projesinin etkili olacağını kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ CİDDİ ANLAMDA ELE ALINMALI

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mersin'de çok ciddi olarak ele alınması gereken bir konu olduğunu vurgulayan Ekinci, "Mersin'de olası bir depremde kentsel dönüşüm kapsamında öngörülen Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın alt kısmı, Akbelen, Çay, Çilek mahalleleri gibi yerler çok ciddi anlamda zarar görür. Buralar acil olarak kentsel dönüşüm içinde ele alınması lazım. Artık bu ihtiyaçtır, çünkü Gazi Mustafa Kemal Bulvarının alt tarafı insanların arabalarını koyamayacak hale gelmiş." diye konuştu.