Muhtarlardan Kentsel Dönüşüme Destek

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Etiler, Özdemirbey ve Türktepe bölgeleri olmak üzere üç bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin, Türtepe bölgesinde uygulanacak proje alanı içerisinde kalan Yazıcık, Cabi, Kanalıcı ve Bostancı Mahalle muhtarları kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ve bir an evvel hayata geçirilmesi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Etiler, Özdemirbey ve Türktepe bölgeleri olmak üzere üç bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin, Türtepe bölgesinde uygulanacak proje alanı içerisinde kalan Yazıcık, Cabi, Kanalıcı ve Bostancı Mahalle muhtarları kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ve bir an evvel hayata geçirilmesini istediler.
Şahinbey Belediyesi tarafından Türktepe bölgesinde sekiz mahallede başlattıkları kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ifade eden Yazıcık Mahalle Muhtarı Kemal Yıldız, projenin bir an evvel hayata geçirilmesi isteyerek, "Mahallemizde evlerimiz ve sokaklarımız çok dar sosyal tesis ve park alanlarımız yok, mahallemiz halkı bu durumda çok mağdur durumdadır. Şehir merkezinde bir mahalle olmasına rağmen modern alanları olmayan bir durumda. Birileri burada kentsel dönüşüm projesi yapılmamasını istiyor.
Biz o kişilerin gelip burada 25 metre genişliğinde mutfağı ve banyosu olmayan bu evlerde yaşamasını ondan sonra yapılıp yapılmayacağı konusunda karar vermelerini istiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımızın bu durumu çok iyi bildiğini ve vatandaşımızın daha modern alanlarda yaşaması için yapmayı düşündüğü kentsel dönüşüm projesini destekliyoruz" dedi.
Türktepe bölgesi içinde kalan Bekirbey Mahallesinin büyük sıkıntıları olduğunu kaydeden Bekirbey Mahalle Muhtarı Mehmet Türkaslan, "Yollarımız çok dar, bir yangın olsa itfaiye aracı giremez durumda. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerek. Yeşil alanı olmadığı için vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkamıyor. Yeşil alanlar, spor alanları ve sosyal alanların olması için bizlerde kentsel dönüşüm projesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kentsel dönüşüm alanı içerisinde olan Kanalıcı ve Cabi Mahalle Muhtarları Mahmut Gidenler ve Süleyman Gündüz de, Şahinbey Belediyesi tarafından uygulamaya alınan kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm projesi uygulaması uzadıkça vatandaşlarımızın mağduriyeti artıyor. Bizim mahallelerde eski tescilli yapı yoktur. Biliyoruz ki başkanımızda kaleye bakan kısımda tescilli yapıların olduğu bölgelerde bu projeyi yapmayacağını biliyoruz. Bizler kentsel dönüşüm projesinin
mahallelerimizde yapılmasını istiyoruz" dediler.