Meram'da Kentsel Dönüşümün İlk Adımı Atıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Yenice ve Hacı İsa Efendi Mahalleleri'nde bulunan evlerin yıkımı törenle yapıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Yenice ve Hacı İsa Efendi Mahalleleri'nde bulunan evlerin yıkımı törenle yapıldı.
Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bir önceki belediye başkanı döneminde başlayan bu projenin Danıştay'a taşındığını ve sekteye uğradığını belirterek, "Ancak projeyi götürdüğümüz TOKİ'nin de büyük gayretleriyle bu bölgenin kalkınabilmesi ve ayağa kalkabilmesi için projeye devam ettik. Vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasının kararıyla bu bölge, modern bir şehirleşmenin merkezi olacak. Bu projenin bir an önce hayata geçmesi ve kısa sürede tamamlanması için göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalara başladık. TOKİ, Konya'da ilk kentsel dönüşüm projesini Meram'da yapacak. İnşallah bu yıl içinde ya da en geç Ocak ayında bu projenin temellerini atmayı planlıyoruz. Bu bölge, modern bir şehrin başlangıcı olacaktır" dedi.
TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalı ise Meram Belediyesi'yle 2009 yılında imzaladıkları ön protokol çerçevesinde bu projeye başladıklarını ifade ederek, "7 aylık bir çalışmanın ardından ana protokol sürecine geldik ve bugün buradayız. Daha önce bu bölgeye gelip vatandaşlarımızı proje hakkında bilgilendirmiştik. Daha sonra vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasının teveccüh göstererek projeye katkı sağladığını öğrendim. Bu gerçekten ciddi bir oran. TOKİ olarak Türkiye'de yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinde yakaladığımız rakamın çok üstünde bir rakam. Bu nedenle projede emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri temsili olarak butona basarak evlerin yıkımını başlattı. İş makinesine binen Başkan Kalaycı ve Başkan Konyalıoğlu, bina yıkımına katkıda bulundu.