Bakanlar, piyasa gözetimi ve denetimi için bir araya geliyor

Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Koordinasyon Kurulu yarın toplanıyor. 2002 yılından bu yana çalışmalarına devam eden Kurul ilk defa bakanlar düzeyin

Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Koordinasyon Kurulu yarın toplanıyor. 2002 yılından bu yana çalışmalarına devam eden Kurul ilk defa bakanlar düzeyinde bir araya gelecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de iştirak edeceği toplantıda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşarları ve Müsteşar Yardımcıları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanları ve üst düzey bürokratlar da hazır bulunacak.

Toplantıda, Piyasa Gözetim ve Denetimi faaliyetlerinde gelinen aşama ve sistemin işleyişi değerlendirilecek, mevcut sorunlar ve bu sorunların çözümü hakkında görüşmelerde bulunulacak. 2010 yılı başında kabul edilen ve AB ile yürütülen müzakereler çerçevesinde Malların Serbest Dolaşımı Faslı'nın açılış kriterlerinden biri olarak hazırlanan Ulusal PGD Strateji Belgesi kapsamında kuruluşlardan beklentiler ve bundan sonraki süreçte yürütülecek çalışmalar da ele alınacak.

Türkiye'de PGD faaliyetleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu olmak üzere 10 farklı kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetlerin koordinasyonu, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın başkanlığını ve sekretaryasını yürüttüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılıyor.