Şırnak Barosu Başkanı Elçi: HSYK üyelerinin son yıllarda aldığı en doğru karar istifa etmektir

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son yıllarda aldığı en doğru kararın istifa etmek olduğunu söyledi

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son yıllarda aldığı en doğru kararın istifa etmek olduğunu söyledi.

Son anayasa değişikliği ile beraber HSYK'nın, çağdaş, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışına kavuşacağını belirten Elçi, istifa eden Başkan Vekili Kadir Özbek ve diğer üyelerin, yıllardır statükocu, antidemokratik bir çalışma yöntemini benimsediğini vurguladı. İstifa etmelerini isabetli bulduğunu kaydeden Elçi, demokratik yapının önündeki engelin kalkmış olduğuna inandığını dile getirdi. Elçi, şöyle dedi:

"HSYK, liyakatin ön planda tutulduğu bir çalışma yöntemi benimsemiyordu. Kendisine yakın, çevresinde gördüğü, ideolojisine uygun insanları iyi yerlere, kendileri gibi düşünmeyen gerçek hakim savcıları ise olumsuz yerlere gönderme çabaları vardı. Özellikle Türkiye tarihinde yer alacak önemli davaların hakim ve savcılarının, o davaları boşa çıkartmak için başka yerlere göndermek istiyorlardı. Bence kusuru başka yerde aramamaları gerekiyor."