SAÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temeli atıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, tıp fakültesinin y

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, tıp fakültesinin yakın gelecekte önemli bir sağlık merkezi olacağını söyledi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü yanında üniversiteye tahsis edilen alanda inşa edilecek olan derslik ve laboratuvarların yer alacağı binanın temeli Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Durman, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, belediye başkanları, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törenle atıldı.

Törende konuşan rektör Durman, 34 bin metrekarelik alanda kurulacak tıp fakültesinin her biri 6 bin metrekare kapalı alana sahip 3 ana ünite olarak projelendirildiğini dile getirdi. Fakültenin eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir an önce başlaması için öncelikli görülen derslik ve laboratuvarı içinde barındıran B blok binasının temelinin atıldığını ifade eden Durman, "Bu binada 6 derslik, 12 laboratuvar, 30 idari ofis, öğretim elemanlarının odaları ile sosyal alanlar bulunuyor. 5 milyon 560 bin liraya ihalesi yapılan binanın sözleşmede öngörülen ödeneklerle 2013 yılının Ocak ayında bitirilmesi öngörülüyor. Ancak ek ödenek temini halinde binanın daha erken bir tarihte hizmete alınması mümkün olacak. Üniversite olarak bir yıl içinde temin edilecek ek ödenekle bu binanın inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz, genişletilmiş kadrolarımız ve üniversiteye devredilecek Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile tam teşekküllü bir tıp fakültesi olarak hizmet vermeye başlamak istiyoruz." diye konuştu.

Fakültenin diğer binalarının inşaatlarının tamamlanması ile diğer sağlıkla ilgili birimlerinin de bu bölgeye taşınarak fakültenin güçlendirilmesini ve geniş bir coğrafyada bölgeye hizmet verecek bir sağlık kampüsüne dönüştürülmesini öngördüklerini anlatan Durman, şöyle konuştu: "2008–2009 döneminde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan fakültemizde birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta eğitim gören öğrenci sayımız 80'e ulaştı. Bugüne kadar fakültemizin morfoloji binasının olmaması sebebiyle öğrencilerimiz eğitimlerini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürüyor. Hedefimiz temelini attığımız bu binayı en kısa sürede tamamlayarak öğrencilerimizin Sakarya'da eğitim görmelerini sağlamak."

Temel tıp birimleri, cerrahi tıp bilimleri ile bu bölümlere bağlı 42 anabilim dalı bulunan fakültenin yakın gelecekte bölgenin önemli bir sağlık merkezi olacağına inandığını dile getiren Durman, "Fakültemizde 9 profesör, 6 doçent ve 2 yardımcı doçent olmak üzere 17 öğretim üyesi bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar çeşitli anabilim dallarına kazandırılacak öğretim üyesi ile tıp fakültesinin öğretim üyesi sayısı 35' ulaşacak. Fakülte bünyesindeki 17 öğretim üyesi Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde halkımıza sağlık hizmeti veriyor. Araştırma görevlilerimizde komşu illerin tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi alıyor. Morfoloji binamızın tamamlanmasıyla araştırma görevlileri ile kadromuza katılacak olan araştırma elemanları fakültemizin eğitim ve araştırma alt yapısının hızlı gelişmesine önemli katkı sağlayacak." şeklinde konuştu.

"GECİKEN YATIRIM KISA SÜREDE HİZMETE AÇILMALI"

Sakarya'nın konumu, kalkınmışlık göstergesi, coğrafyası ve bulunduğu yer itibariyle şimdiye kadar böyle bir yatırımı tamamlamış olması gerektiğini belirten Vali Büyük, geciken yatırımın kısa sürede tamamlanması ve hizmete sunulması gerektiğini ifade etti.

Sakarya'nın sağlık hizmetlerinde tıp fakültesinin imkanlarını sunamamış bir konumu bulunduğunu kaydeden Büyük, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, yerel yönetimleri, odaları ve hayırsever vatandaşları yatırıma destek vermeye davet etti.

İl Genel Meclisi'nin son toplantısında 1 milyon liralık bir destekle bu harekete başlangıç olarak destek verdiğini anlatan Büyük, şunları ifade etti: "Türkiye'de ilk defa uygulanmış sistemle korucuk kampüsünün tıp fakültesi ile beraber işletilmeye açılması ve üniversitemizin başlattığı çalışmayla da morfoloji binasının temelinin atılması hepimizin gururlanacağı bir durum olarak ortaya çıkıyor. Büyükşehir belediye başkanımız temeli atılan binanın yanında bir arsanın olduğunu ve onu da belirli görüşmeler çerçevesinde katkı olarak değerlendirebileceklerini belirtti.

Mutlaka bütçe imkânları içinde üniversitemize destekler genel bütçe içinde de yapılacak ama bizim de bu güzel harekete destek vermemiz gerekiyor. Böyle bir desteği önemsiyorum. En kısa sürede tamamlanmasını ve hizmete açılmasını temenni ediyorum. tıp fakültemiz üniversitemizin belki de topluma açılan en önemli kapısı olacak. Tıp fakültesinin verdiği hizmetler hem hayati hizmetler hem de toplumla işbirliği içinde beraber olmanın yöntemi olarak ortaya çıkıyor."

Konuşmaların ardından Vali Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve Rektör Durman, butona basarak morfoloji binasının temelini attı.

KORONER ANJİYOGRAFİ VE HEMODİNAMİ ÜNİTESİ AÇILIŞI

Protokol üyeleri daha sonra, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Korucuk Kampüsü'nde hizmete sokulan Koroner Anjiyografi ve Hemodinami Ünitesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Hüseyin Gündüz, anjiyo uygulamasına başlandığını belirterek, "Yeşil kartlı hastalarımız anjiyo tedavilerini için il dışındaki kamu hastanelerine gitmek zorunda kalmayacak." dedi.