Pişmaniyeden De Heykel Yaptılar Kocaeli

İzmit Belediyesince yaklaşık 50 bin TL'ye mal olan 4.

İzmit Belediyesince yaklaşık 50 bin TL'ye mal olan 4.5 metre boyundaki pişmaniye heykelinin açılışı gerçekleştirildi.
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, D-100 Karayolu Seka Tüneli üstünde yapılan 'Pişmaniye Heykeli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kocaeli'de uzun zamandır heykel açılışının yapılmadığını belirterek, bu anlamda Pişmaniye Heykeli açılışının önemli olduğunu söyledi. 
Şehirlerin cazibe merkezleri halinde gelmelerinde markalaşmanın önemli olduğuna değinen Doğan, 'Şehirler iddialarını, gelişmelerini, ekonomik güçlerini yaşayanlarına sunduğu nimetlerin, marka şehirlerle sağlıyorlar. Marka şehirler ancak böyle oluyor. Bir ürünü markalaştırıyor, onunla bütün ülkeye bütün dünyaya satışlar yapıyor. Bu anlamda pişmaniye de böyledir' diye konuştu. 
'Markalaşma sadece parasal değil, reklamsal olarak da şehrin kalkınmasını sağlıyor' görüşünü savunan Doğan, ' Pişmaniye kahvedeki vatandaşa, alışveriş yapana, büfesi olana ve hatta işsizine kadar çoğu kişiyi etkiliyor' dedi. 
Bunu bildikleri için göreve geldikten bu yana pişmaniyenin tanıtımı için çalıştıklarını kaydeden Doğan, söyle konuştu:
'Pişmaniye ile ilgili ilk günden bu yana çalışıyoruz. Kim ne derse desin pişmaniye İzmit'indir. Bu konuda yıllardan bu yana konuşulan ama yapılamayan şeyleri yaptık. Amerika'yı yeniden keşfetmedik. İzmit Uluslararası Pişmaniye Festivali'ni başlattık. İlk festivalde 1040 metrelik pişmaniye ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek bir rekoru gerçekleştirdik. En önemlisi pişmaniyecilerimizle el ele, kol kola olmayı başardık. Onları da bir araya getirdik. 'İzmit pişmaniyesi İzmit'indir' dedik.  Bununla ilgili eksiklikleri tamamladık. Logo çalışması yaptık ve logoyu oluşturduk. Pişmaniye dergisi çıkardık. Pişmaniye şarkısı ve klibini yaptırdık.'
Her geçen gün pişmaniye standartlarını yükselttiklerini anlatan Doğan, 'Hedefimiz pişmaniye heykeliydi. Şehrimizin pişmaniyesi vardı, sembolü yoktu. Şimdi Pişmaniye Heykeli'nin açılışı yaptık. Şehir tarihinde pişmaniyeyle ilgili hiç bir dönemde yapılmayanı yaptık. Hedefimiz pişmaniye çarşısı kurmaktır' dedi.
Konuşmalarının ardından Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya ve beraberindekiler heykelin üzerindeki örtüyü tutan kurdeleyi çözerek heykelin açılışını gerçekleştirdi. 
Açılışın ardından vatandaşlara alanda çekilen pişmaniye dağıtıldı.

-HEYKEL 4.5 METRE- 
 
Ressam Hüseyin Kodan tarafından tasarlanan heykel, Kent Estetik Kurulu'nun onayı ile İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 2 ayda tamamlandı. Yaklaşık 50 bin TL'ye mal olan heykel, 4.5 metre yükseklik ve 2.5 metre genişliğe sahip. Dışı Kandıra ilçesinden getirilen özel kumla kaplanan heykel krom ve nikelden oluşuyor.
13.10.2010 15:20:21