İlayda gözyaşları arasında toprağa verildi

Uşak'ta dün (12 Ekim) meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden Emine İlayda Topbay, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uşak Devlet Hastanesi

Uşak'ta dün (12 Ekim) meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden Emine İlayda Topbay, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uşak Devlet Hastanesi morgundan ailesi tarafından alınan İlayda'nın cenazesi, belediyesi cenaze aracına koyuldu. Okul arkadaşlarının ısrarı üzerine araç, İlayda'nın okuduğu Uşak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin etrafında tur attı. Daha sonra Durak Mahallesi, Aslan Sokak'taki evinin önüne götürülerek, ailesinden ve mahalle halkından helâllik istendi. Mahalle sakinleri, gözyaşlarına hakim olamadı.

Aynı mahalledeki Cinibiz Camisi'nde kılınan cenaze namazına Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmail Özcan, okul müdürleri, İlayda'nın sınıf ve okul arkadaşlarının yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Musalla taşındaki tabutun üzeri, arkadaşları tarafından getirilen çiçeklerle süslendi. İlayda'nın annesi ve anneannesinin gözyaşları herkesi ağlattı. Cenaze, kılınan namazdan sonra toprağa verildi.

İlayda'nın okulunda da ders zili çaldığında kimseler yoktu. Bütün öğretmen ve öğrenciler, cenazeye katılmıştı. Sınıfındaki sırada ise İlayda'nın fotoğrafı ve ona yazılmış mesajlar vardı. Okulun panolarında ise, "İlayda seni asla unutmayacağız", "Bir gülüşle bazen gelir ölüm", "Sen hep gizemlisin" gibi yazılar ve fotoğrafları asılıydı.