Gürcü Heyetten Samsunlu İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti heyeti, Samsunlu işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Gürcü Heyetten Samsunlu İşadamlarına Yatırım Çağrısı
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti'nden bir heyet, dün Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Aralarında Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Asistanı Tea Vadachkoria, Bakanlık Uzmanı Madona Tevzadze, Shota Rustaveli State Üniversitesi Profosyonel Kalkınma Merkezi Öğretmeni Ketevan Phutkaradze yine aynı üniversitenin Ekonomi Okulu Öğrenim Süreçleri Bilgi Teknolojileri Müdürü Merab Diasamidze, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan ile Gürcistan'ın Samsun Fahri Konsolosu Mükerrem Gündüz'ün bulunduğu heyet, Samsun TSO Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Samsun TSO Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy, Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tan, yabancı heyetle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

KARDEŞ ODA TEKLİFİ
Toplantıda konuşan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan, Samsunlu işadamlarını yatırıma davet etti. Türkiye'nin önemine değinen Osman Çalışkan, "Türkiye büyük bir ülke. Geçen yıl Türkiye'den 800 bin turist hedefimiz vardı. Buna ulaştık. Biz daha fazla olsun istiyoruz. Gerek ticaret gerekse turizm açısından Türkiye ile daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. Acara Özerk Cumhuriyeti yatırıma açık bir yer. Özellikle Samsunlu yatırımcıları bekliyoruz. Bunun yanında Batum ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odaları'nın da kardeş Oda olmasını istiyoruz" dedi.
Gürcistan'ın Samsun Fahri Konsolosu Mükerrem Gündüz ise Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkileri "Mükemmel" olarak değerlendirerek, "Bu ilişkilerin kurulması uzun zaman aldı. Heyetlerin karşılıklı olarak gidip gelmesiyle bu ilişkilerin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

İLİŞKİLER DAHA İYİ YERLERE GELECEK
Samsun TSO Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülke arasında gönül köprüsü var. Sizin bu ziyaretinizin tohum niteliğinde olacağına inanıyorum. Kalp bağlantımız kurulduğuna göre ilişkilerimiz de daha iyi yerlere gelecektir. Sizlerin önerilerinizi değerlendireceğiz. Bizler de neler yapabileceğimizi, ilişkilerimizi daha iyi yerlere nasıl getirebileceğimizi kendi aramızda değerlendireceğiz. Ektiğimiz tohumlar kısa sürede büyüyerek meyve verecektir. Bundan hiç kuşkum yok" şeklinde konuştu.
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan, daha sonra ziyaret anısına Samsun TSO Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy'a ve Samsun TSO Sayman Üyesi Mustafa Kemal Şahin'e çeşitli hediyeler verdi.