Gökçek, Ankaragücü taraftarına sert çıktı: Bu iş oyuncak değil, bırakır giderim

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü taraftarlarının Teknik Direktör Ümit Özat'ı istifaya davet etmelerini kınadı. Bunu yapan taraftar

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü taraftarlarının Teknik Direktör Ümit Özat'ı istifaya davet etmelerini kınadı. Bunu yapan taraftarları haklı bulmadığını belirten Gökçek, durumun bu şekilde devam etmesi halinde desteğini çekeceğini ifade etti.

Gökçek, Ankara'nın başkent oluşunun 87.'inci yılı vesilesiyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor maçında tribünlerin Teknik Direktör Ümit Özat aleyhine tezahürat yapmasını doğru bulmadığını aktaran Gökçek, "Bunu kesinlikle haklı bulmuyorum ve kınıyorum. Her önüne gelene "git-gel" oyuncak değil bu iş. Eğer bırakılması gerekirse, böyle yapacak olurlarsa bir süre sonra ben desteğimi de çeker bırakırım. Bu iş böyle olmaz." diye konuştu.

Gelişigüzel bir Ankaragücü isteyenler varsa kendisinin takımın başından desteğini çekebileceğini kaydeden Gökçek şöyle konuştu: "Ankaragücü'nden bu desteğin gitmesini eskisi gibi gelişigüzel bir Ankaragücü olmasını istiyorlarsa taraftar da bunu istiyorsa ben de 'yok' demem yani. 'Hadi Allah'a ısmarladık' deriz buyururlar kendileri ne iş varsa görürler neticesine de katlanırlar. Öyle kalkıp önüne gelene gelişigüzel aleyhte tezahürat yapmasınlar. Yakışık bir iş değil."

Ümit Özat'ın genç bir hoca olduğuna dikkat çeken Gökçek, başarılı teknik adamın arkasında olduklarını söyledi. Gökçek konuşmasını şöyle tamamladı: "Genç bir hoca, gayretli bir hoca, her hocanın ilk günlerinde başarılı veya başarısız günleri olur. Biz Ümit'in arkasındayız. Başarılı olacağına da inanıyorum. Ama bir antrenöre daha bir maç, iki maç dolayısıyla hemen kalkıp da aleyhinde bulunmak yakışık olan bir olay değil. Bazı medya kuruluşlarında yazı yazan köşe yazarlarını Ümit'e karşı kişisel düşmanlığı var. Aynı şekilde seyircinin bazılarının da kişisel meseleleri var. Bunları problem haline getirirlerse bundan kimin zararlı çıkacağını zaman içerisinde Ankaralı görür. Biz bu kadar taşın altına elimizi boşuna koymadık. Olmaz türlü fedakarlık yapılırken 50 Trilyonluk zararın altından kalkmak için gayret sarf ederken bu tarz hareketler içinde bulunulursa Ankaragücü bir yere gelemez. Birlik beraberlik olmazsa, kucak kucağa bu iş gitmezse bu tarz da devam etmenin bence bir anlamı olmaz."