Ayasofya'daki Bal Şerbeti Sebiline Yoğun İlgi

Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi'nin, kültürel etkinlik kapsamında Ayasofya'da Anavarza Bal firmasının da desteği ile gerçekleştirdiği sebil etkinliği kapsamında bal şerbeti dağıtımına, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Ayasofya'yı gezmeye gelen öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor

Ayasofya'daki Bal Şerbeti Sebiline Yoğun İlgi
Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi'nin, kültürel etkinlik kapsamında Ayasofya'da Anavarza Bal firmasının da desteği ile gerçekleştirdiği sebil etkinliği kapsamında bal şerbeti dağıtımına, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Ayasofya'yı gezmeye gelen öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor.
Bal şerbetinin tadına bakan müze ziyaretçileri, etkinliği gerçekleştirenlere ve müze yetkililerine teşekkür ederek geleneğin devam ettirilmesini istediler.
Üç gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilere sınırsız ikram edilen "Bal Şerbeti Sebili" etkinliğinin yarın sonra ereceğini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Kültür tarihimiz açısından önemli bir yere sahip olan sebil geleneğini canlandırmak amacıyla Ayasofya Müzesi avlusundaki sebil etkinliğimiz bununla sınırlı kalmayıp ilerleyen yıllarda da devam edecek. Ecdadımızın kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak ve yabancılara anlatmak gurur verici bir durum" dedi.
Anavarza Bal Genel Koordinatörü Can Sezen ise, "Bal şerbeti ikramı ile böyle bir geleneği gerçekleştirilmekten onur duymaktayız. Ayrıca Ayasofya Müzesinde bu etkinliği gerçekleştirmemize destek veren İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'ye, Ayasofya Müze Başkanı Doç. Dr. A. Haluk Dursun'a ve bu etkinliği gerçekleştirmemize vesile olan Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık olarak günlük 8 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ayasofya'da, etkinlik boyunca şerbet ikramının sınırsız devam edeceği bildirildi.