Vali Muşmal:Yoksulluk nedeniyle okula gitmeyen çocuk kalmasın

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, il genelinde yoksulluk nedeniyle okula gitmeyen hiçbir çocuğun kalmaması gerektiğini söyledi. Vali Muşmal bu konuda

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, il genelinde yoksulluk nedeniyle okula gitmeyen hiçbir çocuğun kalmaması gerektiğini söyledi. Vali Muşmal bu konuda valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Muammer Muşmal, Vize ilçesinde köy muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Muşmal, il genelinde yoksulluktan okula gidemeyen çocuk istemediklerini belirterek, "Ben yoksulluk ve fakirlikten 'çocuğumu okutamıyorum' diyen hiç kimseyi istemiyoruz. Bundan herkesin haberi olsun."dedi. Daha sonra vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Vali Muşmal, köy muhtarlarının dokuz büyük köye kanalizasyon yapılması yönündeki isteklerinin gerçekleştirilmesi için yetkililere talimat verdi.

Toplantıda söz alan Kıymet Kaçar isimli vatandaş ise üniversitede 3 çocuğunun okuduğunu, bu yüzden maddi sıkıntı yaşadığını belirterek yardım istedi. Vali Muşmal da Kaçmaz'a yardım yapılacağını söyledi.

Muşmal toplantıya katılan vatandaşların istek şikâyetlerini dinledikten sonra, vatandaşların sorunlarının çözümü için ilgili kurumların sorumlularına talimatlar verdi.