Tutuklu Ve Hükümlülerden El Sanatları Sergisi

Erzurum'un Oltu İlçesi T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler Oltu Adliye Sarayı Salonu'nda görücüye çıktı.

Tutuklu Ve Hükümlülerden El Sanatları Sergisi
Birbirinden güzel ürünlerin sergilendiği resim ve el sanatları sergisi ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.
Oltu Adliye Sarayı Salonu'nda yaklaşık bir hafta boyunca Oltuluların ziyaretine açık olacak sergi, Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluların yaptığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşuyor.
Serginin açılış kurdelasını Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş ve Cezaevi Savcısı Ali Rıza Sönmez ile birlikte kesen Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, sergilenen el sanatı ürünlere hayran kaldığını söyledi.
Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun birer okul ve eğitim merkezi gibi çalıştığını görmenin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Kaymakam Çobanoğlu, serginin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.
Hükümlü ve tutukluların maddi ve manevi kalkınmaları, topluma faydalı birer birey haline gelmeleri ve dışarıdaki hayata uyum sürecini hızlandıracak ve ön planda tutan bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerini dile getiren Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş ise, Yeni Ceza İnfaz Sistemi'nde yapılan değişiklikler gereğince hükümlü ve tutuklulara yönelik bir dizi faaliyet ve çalışma yaptıklarını kaydetti.
Bu çalışmalar kapsamında tutuklu ve hükümlülerin hem bir sanat öğrenmeleri hem de meslek edinmelerinin amaçlandığına vurgu yapan Başsavcı Karakuş, "Tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizin el becerilerini geliştirerek kendileri ve ailelerine ekonomik katkı sağlamaları adına iş atölyeleri ve hobi salonlarında ortaya çıkardıkları bu ürünleri sergiliyoruz." dedi.
Ahşaptan yapılmış maket gemilerden saatlere, tesbih ve kolyelerden anahtarlık ve biblolara varıncaya kadar yüzlerce ürünün sergilenmesinde katkısı bulunan tutuklu ve hükümlülere, cezaevi savcısı, müdürü ve personeline teşekkür eden Başsavcı Karakuş, "Böylelikle cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin gerek toplumca kabul edilen davranışları benimsemeleri gerekse kendilerini topluma yararlı insanlar olarak yetiştirmelerine yardımcı oluyoruz. Yine bu faaliyetler çerçevesinde; hükümlü ve tutukluların
meslek edinmeleri, bildikleri meslek ve sanatın geliştirilmesi ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için bu ürünlerini sergileme ihtiyacı hissettik" diye konuştu.