Tosya Toki Bölgesine İlköğretim Okulu Yapılacak

Kastamonu'nun Tosya İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz ve AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç Kastamonu Valisi Mustafa Kara'yı ziyaret etti.

Tosya Toki Bölgesine İlköğretim Okulu Yapılacak
Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, hayırsever 88 vatandaşın okul yapılması için bağışladığı 2 bin 983 metrekarelik arsanın tapusunu, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ile birlikte Kastamonu Valisi Mustafa Kara'ya takdim etti. Tosyalı yardımsever halkın yardımları ile TOKİ bölgesinde 88 hissedardan toplanan 2 bin 983 metrekarelik alana 16 derslik 500 öğrenci kapasiteli yeni bir İlköğretim Okulu yapılacak. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Valimiz Mustafa Kara'ya 88 hayırsever vatandaşın bağışladığı 2 bin 983 metrekarelik arsanın tapusunu takdim etmek için bulunuyoruz. Valimiz, 'Tosya TOKİ bölgesine yapılacak olan 16 derslik İlköğretim Okulu ihalesinin en kısa sürede yapılacağını' söyledi. Arsa bağışları ile hayırsever vatandaşlarımız güzel bir ilim yuvasının yapılmasının yanı sıra, çok hayırlı bir hizmete vesile oldular. Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. İlköğretim eğitim sisteminin en temel taşıdır. Bu eğitim kademesinde çocuğa toplum içinde diğer bireylerle uyum içinde yaşama kural ve becerileri ile yaşamlarını daha iyi biçimde sürdürmeleri için gerekli temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Tosyalı hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları destek ve katkılar ile yapılacak olan İlköğretim Okulu, ölümsüz eserler olarak geleceğe kalacaktır. Hayırsever vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılık için çok teşekkür ederim" dedi.
AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç da, "Tosya TOKİ bölgesine yapılması planlanan İlköğretim Okulu için vatandaşlarımız büyük fedakarlıklar göstererek arsalarını bağışladılar. Binlerce vatandaşımızın ikamet ettiği TOKİ bölgesinde, İlköğretim Okulu olmadığı için çocuklarımız daha uzak okullara gitmek zorunda kalıyordu. Tosya Kent Konseyi Başkanı Fazıl Ateş, arsa sahiplerini tek tek ziyaret ederek yapılması planlanan okul hakkında bilgiler verdi. Bu bilgiler ışığında hayırsever vatandaşlarımız 2 bin 983 metrekarelik arsadaki hisselerini İlköğretim Okulu yapılması için bağışladılar. Bu bağışlar sayesinde Tosya TOKİ bölgesine 16 derslik ve yaklaşık 500 öğrenci kapasiteli İlköğretim Okulu yapılacak. Hissedarların bağışladığı arsanın tapusunu, Valimiz Mustafa Kara'ya takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okul yapılması için her türlü desteği veren Valimiz Mustafa Kara başta olma üzere Kaymakamımız Mehmet Türköz'e, Tosya Kent Konseyi Başkanı Fazıl Ateş'e ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.