SATSO Başkanı Altuğ: İptal edilen kentsel dönüşüm konusunda önce ateş edildi, sonra nişan alındı

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından rafa kaldırılan Dörtyol Sanayi Kentsel Dönüşüm

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından rafa kaldırılan Dörtyol Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde daha baştan hatalar yapıldığını söyledi. Altuğ, "Bu projede önce ateş edildi, sonra nişan alındı." dedi.

Medya Günleri Programı'nda basına bilgi veren Altuğ, kentsel dönüşüm konusunda işyeri sahipleri ile baştan konuşulmadığını söyledi. Altuğ "Eğer oradaki insanların ne istediklerini bilseydik, belki şimdi projenin temelini atıyor alacaktık. Ancak proje rafa kaldırıldı." diye konuştu.

Dörtyol'da odaya bağlı 490 üyenin olduğu bilgisini veren Altuğ, o bölgenin mutlaka değişime, dönüşüme ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Bir 10 yıl daha oranın mevcut haliyle gidemeyeceğini ifade eden Altuğ şöyle konuştu: "Bunun orada işyeri olanlarda farkında. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje iyi tartışılmadı. Projede önce ateş edildi sonra nişan alındı. Şimdi kimse topu SATSO'ya atmasın. Elbette SATSO üyelerinin menfaatini gözetecek. Topu bize atmak kolaycılık olur. Bunu doğru bulmuyoruz. Proje hazırlanırken o bölgedeki insanlarla baştan konuşulmadı. İnsanların ne istediği sorulmadı."

Altuğ, oda olarak şeffaf bir yönetim benimsediklerini ifade ederek bundan asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Üyelerin ve Sakaryalı girişimcilerin iş kurma ve geliştirmede hibe kredi desteklerinden yararlanma çağrısında bulunan Altuğ, bu konuda proje hazırlamada yardımcı olabilmek için SATSO AR-GE Projeleri Destek Birimi kurduklarını ve bu birimde Sakarya Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Çetin Karakaya'nın danışman olarak görevlendirildiğini sözlerine ekledi.