Kuaföre zaman ayıramayan bayanların imdadına 750 lira maliyetle kalıcı fön yetişiyor (ÖZEL)

Kıvırcık ya da kabaran saçlarını düz olarak kullanmayı tercih eden bayanlar, yaklaşık 750 liraya mal olan defrize fönü tercih ediyor. Yöntem, kıvırcık

Kıvırcık ya da kabaran saçlarını düz olarak kullanmayı tercih eden bayanlar, yaklaşık 750 liraya mal olan defrize fönü tercih ediyor. Yöntem, kıvırcık ve dalgalı saçların ilaçla düzeltilmesini içeriyor. Permanant ilaçlarının bileşimindeki kimyasal maddeler, düz saçlara dalga ve kıvırcık şekiller verdiği gibi, kıvırcık saçların düzleştirilmesinde de aynı etkiyi gösteriyor. Ayrıca Brezilya'da 5 yıl önce keşfedilen ve ünlüler için vazgeçilmez hale gelen kalıcı fönde, saçların 3 ila 6 ay boyunca fönlü kalmasını sağlıyor.

Bursa Saçsa Bize Bayan Kuaföründe defrize işlemi yapan Emre Yalçın, bayanların fiyatına bakmadan düzleştirici fönü tercih ettiğini belirtti. Bu yıl saçta moda renklerin sarı ve bahar tonları olduğunu bildiren Emre Yalçın, saç konusunda Paris'ten sonra Türklerin en iyi olduğunu belirterek, "Bayanlar genelde saç bakımı olarak renk, kesim, gelin başı, fantezi topuzlar, saç kaynak, düzleştirici fön ve defrize işlemi yaptırıyor." dedi.

Yurt dışında eğitim aldığını anlatan Yalçın, "Bayanların en çok tercih ettiği yöntemlerden biride defrize işlemi. Defrize her yerde yapılmıyor. Çünkü bunda kalite farkı ve yapılış çok önemli, aksi halde olumsuz sonuçlar çıkabilir. Defrize, kabarık saçların yatıştırılması ve düzleştirilmesi için yapılan bir işlemdir. Kabarık saçları sevmeyen bayanlar düz saç için bizden talepte bulunuyor. Defrize işlemi ile bayanların 6 ila 8 ay boyunca fön kullanmadan düz saç kullanmasına yardımcı oluyoruz. Defrize saçı yıpratmaz ama biraz kurutur, çünkü her boya içinde kimyasal madde ve amonyak vardır." şeklinde konuştu.

Hazırlanan kimyasal maddenin saça iyice yedirildiğini vurgulayan Yalçın, defrizenin yapılışını şöyle anlattı: "Hazırlanan madde saça iyice yedirildikten sonra, bir buçuk saat taranır. İşlemden sonra saç yıkanıp kurulanır. Bundan Fön çekilen saç 6 ay boyunca 'yıka ve çık' ile kullanılır." Düzleştirici föne, dönem dönem yoğun talep olduğunu bildiren Yalçın, "Yaz aylarında kabarık saçlar moda olduğu genelde kış aylarında hem bakımın zorluğu, hem de düz saç moda olduğu için bayanlar defrize yaptırmakta." ifadesini kullandı. Emre Yalçın, düzleştirici fönün 'Defrize' fiyatının kullanılan malzemenin kalitesi ve saçın durumu gibi etkenlere göre değiştiğini belirterek, 400 ila 750 TL arasında değiştiğini söyledi.

BİN 500 TL'YE SAÇ KAYNAĞI

Saç kaynağının yönteminin ise silikon ve boncuk tarzı olarak yapıldığını anlatan Yalçın, "Bunların maliyetleri diğerlerine göre biraz yüksek. Bu yöntemlerde kaynak yapılan saçlar 6 ay boyunca kalıcı oluyor. Bu yöntem ise 750 TL ile bin 500 TL arasında değişiyor. Gençlerden büyük talep var."

Saçına Defrize yaptıran Deniz Aksoy ise kabarık saçtan rahatsız olduğu için düzleştirici fön yaptırdığını belirterek, "Saçlarımın aşırı kabarmasından rahatsız oluyordum. Her zaman fön çektirme imkanım da yoktu. Bu nedenle defrizeye yaptırdım. Daha öncede yaptırmıştım, memnun kalınca yeniledim. Saçlarımı 6 ay bolunca fön kullanmadan düz bir şekilde 'yıka ve çık' yaparak kullandım." şeklinde konuştu. Saç kaynak yaptıran Derya Lale de, görünüşüne düşkün olduğunu belirterek, "Bu yıl uzun saç moda olduğu için saç kaynağı tercih ettim. Doğal saçım gibi duruyor. 6 ay sonda istediğim renge boyatarak yeniden kullanacağım." dedi.