Iğdır Valisi Çiçek, İşadamlarını Yatırım Yapmaya Çağırdı

Iğdır'da üretim yapan UNİT Salça Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Iğdır Valisi Amir Çiçek, işadamlarını Iğdır`da yatırım yapmaya çağırdı.

Iğdır Valisi Çiçek, İşadamlarını Yatırım Yapmaya Çağırdı
Geçen yıl faaliyete geçen UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası'nda Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Iğdır Millet Vekili Ali Güner, İl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Akın Çelik incelemelere bulunarak yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı.
Iğdır'ın üç ülkeye sınır olmasını büyük bir avantaj olarak değerlendiren Iğdır Valisi Amir Çiçek, buralarda üretilen ürünlerin Türkiye başta olmak üzere ihracata yönelik olarak komşu ve diğer ülkelerde pazarlanabileceğini söyledi. Vali Çiçek; "Bunun için çiftçimizi bilinçlendirerek Iğdır'a ve bölgeye kazanç getirecek ürünler yetiştirelim. İlimiz huzurun hakim olduğu bir il. Bunun yanında istihdam alanının geniş olduğu yapıya sahip. Buradan Türkiye'nin dünyanın dört bir yanında bulunan yatırımcılara
seslenerek, "İlimize gelin yatırımlarda bulunun diyorum. Bizler devlet olarak her zaman sizlerin yanındayız" dedi.
Iğdır ilinin gün geçtikçe cazibe haline geldiğine değinen AK Parti Iğdır milletvekili Ali Güner ise, "İlimize devlet olarak teşviklerimiz devam ediyor. Hava alanı, demir yolu geldikten sonra, işadamlarımızın işi daha da kolaylaşacak. İthalat ve ihracat artacak. Üretilen malın pazarlama alanı genişleyecek. Üretilen malı pazarlama sorunu ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.
Fabrika hakkında bilgi veren, UNIT Bölge Koordinatörü Niyazi Kızıldağ da, "UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası'nda salçalar hiç bir katkı maddesi olmadan el değmeden son teknolojiyle üretiliyor. Bu durum ürünlerimize birçok firma tarafından büyük ilgi görülmesine neden oluyor. Fabrikamızda 80 işçimiz çalışıyor ve saatte 12 ton salça üretimi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.