'Erciyes Kadınları' Projesi Tanıtıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından AB Hibe Projeleri kapsamında geliştirilen 'Erciyes Kadınları' projesinin tanıtımı yapıldı.

'Erciyes Kadınları' Projesi Tanıtıldı
Tanıtım toplantısına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile Kent Konseyi Kadın Komisyonu üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki programda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği tarafından da desteklenen 'Erciyes Kadınları' projesinin kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Özellikle kamuda işe alımlar artık eskiden olduğu gibi kolay değil. Böyle olunca insanlarımızın memuriyet dışındaki alanlarda kendini geliştirmeleri gerekiyor. AB istihdam projeleri de bu konuda çok güzel kapılar açıyor. İş sahibi olmak isteyen kadınlarımız için önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.
Proje hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürü Serra Bayram da 'Erciyes Kadınları' projesinde kısa adı KAYTİD olan Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği'nin proje ortağı olduğunu ve çalışmayı birlikte yürüteceklerini belirtti. AB ve Dış İlişkiler Müdürü Bayram, "Yaklaşık 270 bin Avro'luk bütçeye sahip projede, toplam 180 işsiz kadınımıza turizm ara elemanı olmaları için teorik ve pratik mesleki eğitimler verilecek. Kadınlarımız eğitime geldikleri her gün için 8 Avro yol ve yemek masrafı yardımı alacaklar" diye konuştu.